Η Σία Αναγνωστοπούλου χθες στο Αίγιο – Συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αιγιάλειας – Τι αναφέρει η επιστολή των Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης

Eπιστολή με θέμα “Προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αιγιάλεια” επέδωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας κ. Αθηνά Σκανδάμη προς την αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας κ. Σία Αναγνωστοπούλου, κατά τη χθεσινή επίσκεψή της στο Αίγιο.

Η κ. Αναγνωστοπούλου επισκέφθηκε χθες το 1ο Λύκειο Αιγίου όπου εντυπωσιάστηκε από τις σχολικές εγκαταστάσεις, το 7ο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ συνομίλησε με διευθυντές σχολικών μονάδων, οι οποίοι της εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά συγκροτήματα.

Η αναπληρώτρια Υπουργός, κατέγραψε τα αιτήματα των διευθυντών και τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να έχουν τα παιδιά ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, κάτι που θα αναλυθεί διεξοδικά σε ημερίδα που διοργανώνεται για το Μάρτιο με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, σε έναν Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία.

Αμέσως μετά επισκέφθηκε στο Δημαρχείο το Δήμαρχο Αιγιάλειας κ. Θανάση Παναγόπουλου, όπου υπερασπίστηκε την παραμονή της Σχολής Οπτικής – Οπτομετρίας στο Αίγιο. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή η σχολή έχει μπει σε μεταβατικό στάδιο μέχρι το 2018 και κλείνει αμέσως την ίδια χρονιά.

Τι αναφέρει η επιστολή των Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης :

– “Κυρία Υπουργέ,

Δεχθείτε τις θερμές ευχές του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας για καλή και δημιουργική θητεία .Σας ευχόμαστε δύναμη και υπομονή στο έργο σας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας παρακολουθεί    εδώ και χρόνια ανήσυχος τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας .

Ενώνουμε τις φωνές μας και εκφράζουμε την αγωνία των συναδέλφων, των  μαθητών και των γονέων τους. Γνωρίζετε προφανώς ότι η μεγάλη αργοπορία στη στελέχωση των σχολικών μας μονάδων έχει ως συνέπεια εκατοντάδες χαμένες  διδακτικές ώρες και την ταλαιπωρία μαθητών και συναδέλφων.

Επιπρόσθετα, η τοποθέτηση αναπληρωτών ΕΣΠΑ ,σε σχολεία διευρυμένου ωραρίου έχει ως αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να μετακινούνται από την οργανική τους θέση , κάτι που δημιουργεί προβλήματα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που βιώνουν και οι εκπαιδευτικοί του τόπου μας ,είναι η πολύχρονη ομηρία και αδιοριστία των αναπληρωτών συναδέλφων με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκπαιδευτικοί δύο ταχυτήτων .   Σημαντικότατες είναι οι ελλείψεις στην Ειδική Αγωγή, με αποτέλεσμα το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αιγίου καθώς και το μοναδικό (αλλά πολυπληθές) Τμήμα ένταξης της περιοχής μας να αργούν πολύ να στελεχωθούν, γεγονός που επιφέρει την ταλαιπωρία των μαθητών με αναπηρία, καθώς και των οικογενειών τους.

Ο Αιγιαλέας Εκπαιδευτικός εργάζεται με μεράκι και ψυχή, όπως όλοι οι εκπαιδευτικοί της χώρας, κόντρα στη μισθολογική καταρράκωση που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια .Η κατάσταση στην οποία έχουμε έρθει δεν επιτρέπει την διαβίωσή μας με τον τρόπο που θα θέλαμε και μας αρμόζει. Σας ζητούμε να αφουγκραστείτε τις ανάγκες μας και τους προβληματισμούς μας και είμαστε στη διάθεσή σας ως Διοικητικό Συμβούλιο για διάλογο και συνεργασία.

Έχουμε ανάγκη να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο ως συνάδελφοι χωρίς να μας χωρίζουν οι ταμπέλες <μόνιμος, αναπληρωτής, ΕΣΠΑ, αποσπασμένος >.

Έχουμε ανάγκη να είμαστε ίσοι με ίσα δικαιώματα και παροχές στο δύσκολο αγώνα που δίνουμε καθημερινά μέσα στη σχολική τάξη .

Έχουμε ανάγκη επιμόρφωσης ,<Δια Βίου μάθησης> για να εξελιχθούμε και να μείνουμε ανταγωνιστικοί και αντίστοιχοι με τις απαιτήσεις της δύσκολης εποχής μας.

Ζητάμε τη δυνατότητα να είμαστε αξιοπρεπείς ,κοντά στις οικογένειές μας και σε ομοψυχία με τους συναδέλφους μας . Θα είμαστε εκεί να σας δούμε να αγωνίζεστε και να προσπαθείτε μαζί μας”.

                                                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΣΚΑΝΔΑΜΗ ΑΘΗΝΑ                        ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΑ