Η προσπάθεια για καθαρή Αιγιάλεια συνεχίζεται

Από τα πλέον αρμόδια «χείλη» επιβεβαιώνεται η επιτυχής διαχείριση των απορριμμάτων από την δημοτική αρχή με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλη Γραφάκο κατά την επίσκεψή του στο Αίγιο και συγκεκριμένα στο Σταθμό Μεταφόρτωσης στην Τέμενη, να τονίζει ότι «σήμερα μιλάνε τα αποτελέσματα».

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην περιοχή πραγματοποίησε «αυτοψία» στο χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης στο Νησί Τεμένης και δεν έκρυψε την έκπληξή του για την εικόνα του ΣΜΑ, σε σχέση με την εικόνα που είχε για τον ΣΜΑ από το 2019. Ο κ΄. Γραφάκος ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Νίκο Καραΐσκο για τον τρόπο λειτουργίας του ΣΜΑ σήμερα, τις ενέργειες για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Βιολογικών Αποβλήτων (ΜΕΒΑ), την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης και τους στόχους της δημοτικής αρχής, δηλώνοντας για μία ακόμα φορά αρωγός στις προσπάθειες του δήμου Αιγιαλείας για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Δημήτρη Καλογερόπουλου όπου εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και προσωπικά προς τον κ΄. Γραφάκο τόνισε ότι: «Πέραν της ικανοποίησης και των ευχαριστιών, θα πρέπει να είμαστε σαφείς και ειλικρινείς όπως πάντα! Η κατάσταση που βλέπετε σήμερα εδώ είναι μία «στάση» στην όλη προσπάθεια αφού έχουμε ακόμα δύο μεγάλους δρόμους να διανύσουμε και χρειαζόμαστε τη συμπαράστασή σας. Ο ένας είναι σε σχέση με το άμεσο μέλλον για τη διασφάλιση αυτής της κατάστασης και μόνιμο αποδέκτη των απορριμμάτων της Αιγιάλειας και ο άλλος αφορά στο απώτερο μέλλον  με τη συνολική διαχείριση των απορριμμάτων που θα συμπεριλαμβάνει και τη διαχείριση της Αιγιάλειας και σ`αυτή τη κατεύθυνση γίνονται προσπάθειες συντονισμένες και σχεδιασμός ώστε αναλογικά να φανεί και στη συνολική διαχείριση των απορριμμάτων του νομού». Παράλληλα ο δήμαρχος Αιγιαλείας αναφέρθηκε στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα που θέλει να αφήσει ο δήμος Αιγιάλειας και σχετίζεται με την μεγάλη ποσόστωση των απορριμμάτων που ανακυκλώνονται.

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. του ΥΠΕΝ μετά την περιήγηση στους χώρους του ΣΜΑ τόνισε: «Όταν ανέλαβα στη θέση του Γενικού Γραμματέα, η πρώτη υπόθεση που κλήθηκα να διαχειριστώ ήταν η κατάσταση στο Αίγιο. Οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουν πως ήταν η κατάσταση το καλοκαίρι του 2019 με τα σκουπίδια στους δρόμους εγώ όμως γνωρίζω και πώς ήταν η κατάσταση σε αυτό το χώρο στην Τέμενη…

Με τη νέα δημοτική αρχή συνεργαστήκαμε και πριν την ανάληψη των καθηκόντων της με στόχο και υπόσχεση να τελειώσει εκείνη η απαράδεκτη διαχείριση.  Σήμερα μιλάνε τα αποτελέσματα!  Η πόλη είναι πεντακάθαρη, με τις ενέργειες της δημοτικής αρχής και τη δική μας αρωγή αφού χρησιμοποιήσαμε όλα τα μέσα που είχαμε ώστε να επιταχύνουμε τη μεταφορά σε νόμιμους αποδέκτες και σήμερα ο σύγχρονος χώρος μεταφόρτωσης αποβλήτων χρησιμοποιείται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και διευκολύνει την περιοχή» ενώ κλείνοντας σχολίασε ότι:  «Στη πολιτική αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα κι εδώ έχουμε αποτέλεσμα!».