Η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας διανέμει Τρόφιμα και Είδη Βασικής Υλικής Συνδρομής σε ωφελούμενους ΤΕΒΑ

Η Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Αχαΐας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ. ΕΒΥΣ) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) που υλοποιεί σε συνεργασία με τους Εταίρους, διανέμει τρόφιμα (νωπό βόειο κρέας, νωπό χοιρινό κρέας, τυρί φέτα ΠΟΠ, τυρί ημίσκληρο, τυρί γραβιέρα ΠΟΠ, ακτινίδια, μήλα και μπανάνες) & είδη βασικής υλικής συνδρομής (βρεφικές πάνες, μωρομάντηλα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαμπουάν, σκόνη για πλύσιμο ρούχων, χαρτί υγείας, καθαριστικό γενικής χρήσεως, υγρό πιάτων)  σε ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, οι οποίοι θα ενημερωθούν για τις ώρες και τα σημεία των διανομών με γραπτό sms.

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, δήλωσε σχετικά: «Το πρόγραμμα διανομής τροφίμων ΤΕΒΑ συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα τις ευπαθείς ομάδες με κάθε τρόπο διασφαλίζοντας  την ομαλή συνέχιση των προνοιακών υπηρεσιών. Επιχειρούμε να «ανοίξουμε την ομπρέλα» της κοινωνικής αλληλεγγύης υλοποιώντας ένα ευρύ πλέγμα δράσεων σε χιλιάδες νοικοκυριά που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα στην καθημερινότητά τους»

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ωφελούμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας pdeteba.gr στην κατηγορία Ανακοινώσεις/Νέα αλλά και να καλούν στην τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης για το πρόγραμμα ΤΕΒΑ  2611-100230 (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9:00-17:00).

Οι δικαιούχοι για την παραλαβή των προϊόντων,  θα πρέπει οπωσδήποτε να προσκομίσουν

  • Α.Μ.Κ.Α.
  • Αστυνομική Ταυτότητα

 Σε περίπτωση αδυναμίας των δικαιούχων να παρευρεθούν απαιτείται εξουσιοδότηση σε τρίτο πρόσωπο.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα διανομών προϊόντων ΤΕΒΑ:

  • Τρίτη 7/12/2021 έως Τρίτη 14/12/2021 διανομή προϊόντων από τον Εταίρο, τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ)
  • Τετάρτη 15/12/2021 και Πέμπτη 15/12/2021 διανομή προϊόντων από τον Εταίρο, τον Δήμο Αιγιαλείας
  • Πέμπτη 15/12/2021 διανομή προϊόντων από τον Εταίρο, την Ι.Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας
  • Παρασκευή 17/12/2021 διανομή προϊόντων από τους Εταίρους Ι.Μ. Πατρών, την Πολυτεχνική οργάνωση Πατρών & περιχώρων, τον Πανελλήνιο σύνδεσμο γονέων τριών παιδιών Ν. Αχαϊας, την Περιφερειακή ομοσπονδία ατόμων με αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων
  • Δευτέρα 20/12/2021 διανομή προϊόντων από τον Εταίρο, τον Δήμο Ερυμάνθου
  • Τρίτη 21/12/2021 διανομή προϊόντων από τον Εταίρο, τον Δήμο Καλαβρύτων
  • Τετάρτη 22/12/2021 και Πέμπτη 23/12/2021 διανομή προϊόντων από τον Εταίρο, την Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Δυμαίων (Κ.Ε.Δ.ΔΥ.)

Παρακαλούνται οι ωφελούμενοι που θα προσέλθουν για να παραλάβουν τα παραπάνω είδη να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας (μάσκες και αποστάσεις).