Η Παναγία επί του Θρόνου στην καρδιά μας

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΑΙΓΙΟΥ

Την Υπεραγία Θεοτόκο, τη Μητέρα όλων μας, έσπευσαν εκατοντάδες πιστοί  να προσκυνήσουν και να συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις που τελέστηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου απόψε το βράδυ.

Μέσα στο ελληνικό καλοκαίρι, γιορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, Μητέρα ολόκληρου του Γένους, που περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη την προστασία Της και σ’ Αυτήν εναποθέτουμε την ελπίδα που δεν πρέπει να σβήσει από κανέναν μας.

Έτσι και φέτος, ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αιγίου κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου που έσπευσε ν΄ αποδώσει φόρο τιμής στο πιο αγαπημένο πρόσωπο όλων, την Παναγία.

Στις 7.30΄ τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας με την παρουσία πολλών ιερέων, ενώ το Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Πουλής.

Τους χορούς των ιεροψαλτών διηύθυναν οι κ. Παναγιώτης Ξένος Πρωτοψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου  και Θέμης Προδρομάκης Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα Λονδίνου.

Ακολούθησε  η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας διά των οδών Μελετοπούλων, Βασ. Κων/νου, Παναγιωτοπούλων και Μητροπόλεως με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Αιγίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου.

Την ιερά πομπή ακολούθησαν ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Θανάσης Παναγόπουλος με τη σύζυγό του, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Ανδρέας Σοφέτης, το μέλος της δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Παναγιώτα Γκρέμου – Γούσα, η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας κ. Μάρθα Σκούντζου και   κ. Σωκράτης Μαυρίδης

Αύριο Σάββατο 15 Αυγούστου και ώρα 7:00 θα τελεστεί ο  Όρθρος και εν συνεχεία Θεία Λειτουργία.

Ανήμερα της εορτής το απόγευμα και ώρα 7.30΄ θα ψαλεί ο Μέγας Εσπερινός και παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, υπέρ υγείας των κατοίκων της πόλης και των Περιχώρων.