Η μερική πεζοδρόμηση της Μητροπόλεως προκαλεί τις αντιδράσεις των πολιτών

Σε δύο κομμάτια «κόπηκε» η οδός Μητροπόλεως μετά την εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που ισχύουν από αυτή την εβδομάδα.

Πλέον τα οχήματα που ανεβαίνουν την Μητροπόλεως θα στρίβουν αριστερά στην οδό Μελετοπούλων, ενώ όποιος θέλει να ξαναβγεί στη Μητροπόλεως, θα πρέπει να ανεβαίνει τμήμα της Αθανασίου Φαραζουλή και να στρίβει δεξιά στην Ρωμανιώλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απαγορεύτηκε και η στάθμευση στην οδό Μελετοπούλων, όπου τοποθετήθηκαν ειδικές κίτρινες διαγραμμίσεις. Οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου όπου τότε αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εργασίες ανάπλασης από Παναγιωτοπούλων έως Σολωμού.

Η εν λόγω αλλαγή πραγματοποιήθηκε όταν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο σημείο, ζήτησαν από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να µην υπάρχει κυκλοφορία οχηµάτων, παρά µόνο πεζών στο τµήµα που εκτείνονται τα καταστήµατά τους, από τη διασταύρωσή της µε την οδό Μελετοπούλων µέχρι τη διασταύρωση µε την Ρωµανιώλη.

Η νέα κυκλοφοριακή αλλαγή έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, αφού οι πολίτες, αλλά και πολλοί καταστηματάρχες θεωρούν ότι η συγκεκριμένη πεζοδρόμηση δεν εξυπηρετεί την καθημερινότητά τους, παρά μόνο διευκολύνει τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο.

Eπίσης μόνιμοι κάτοικοι της οδού Μελετοπούλων σε επικοινωνία τους με το aigialeia24.gr διαμαρτυρήθηκαν έντονα, καθώς όπως ανέφεραν η συγκεκριμένη οδός που ήταν ήδη επιβαρυμένη με διπλής κατεύθυνσης κυκλοφορία, τώρα επιβαρύνθηκε ακόμα περισσότερο, αφού όλα τα οχήματα που κινούνται στην οδό Μητροπόλεως υποχρεούνται να περάσουν πλέον από εκεί.

Αξίζει να αναφερθεί ότι και καταστηµατάρχες που διατηρούν καταστήµατα υγειονοµικού ενδιαφέροντος και εµπορικά καταστήµατα στη δεξιά πλευρά της Μητροπόλεως µεταξύ των οδών Παναγιωτοπούλων και Μελετοπούλων ζητούν να τους δοθεί χώρος προς ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους, στη δεξιά πλευρά της Μητροπόλεως κατ’ αντιστοιχία µε όσους βρίσκονται στην αριστερή πλευρά της οδού.