Η κοπή πίτας του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Γρηγόρι Αιγίου

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 η εκδήλωση του Συλλόγου Γρηγόρι για το έτος 2018.

 

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Γρηγόρι «ο Άγιος Γρηγόριος», για το έτος 2018. Η εκδήλωση αυτή, στην οποία προσκαλούνται όλοι οι συγχωριανοί και οι φίλοι του Συλλόγου, θα πραγματοποιηθεί στο Γρηγόρι στον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, με το εξής πρόγραμμα:

  • Κοπή Βασιλόπιτας
  • Απονομές τιμητικών διακρίσεων σε μαθητές και φοιτητές
  • Έκφραση ευχαριστιών (απονομή αναμνηστικών) για την συμβολή στο έργο στην περιτοίχιση του Κοιμητηρίου του χωριού
  • Προβολή βίντεοταινίας εικόνας από το Γρηγόρι από τις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Συγκεκριμένα, μετά την κοπή της Βασιλόπιτας:

  • Θα επιδοθούν Τιμητικές Διακρίσεις στα παιδιά των Γρηγοριτών, που διακρίθηκαν στις σχολικές τους επιδόσεις κατά το σχολικό έτος 2016-2017 και στα παιδιά των Γρηγοριτών που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση το Σεπτέμβριο του 2017.
  • Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ολοκλήρωση του έργου της περιτοίχισης του Κοιμητηρίου του χωριού, την οποία είχε αναλάβει τότε ο Σύλλογος, θα εκφράσει τις ευχαριστίες του ο Σύλλογος με απονομή αναμνηστικών στους συγχωριανούς: Μιχαλόπουλο Δημήτριο του Ιωάννου και Μιχαλόπουλο Παναγιώτη του Παύλου, για την σημαντική ενίσχυσή τους στο έργο, καθώς επίσης και στον Αποστολόπουλο Σταύρο, Πολιτικό Μηχανικό από το διπλανό χωριό Τούμπα, για την επιστημονική-τεχνική υποστήριξή του στο έργο και
  • Θα προβληθεί βιντεοταινία εικόνας, από το Πάσχα στο Γρηγόρι στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Στην ταινία αυτή, που είναι λήψης του συγχωριανού Λαΐνη Ιωάννη του Λεωνίδα, εμφανίζονται χωριανοί της εποχής εκείνης όπως: ο π. Αθανάσιος Κοροντζής (παπαθανάσης), ο Λαΐνης Παντελής και η Φίλω, τα παιδιά τους Θανάσης, Βασίλης, Γιώργος, Αποστόλης με τις οικογένειές τους στο ψήσιμο του αρνιού, ο Λαΐνης Λεωνίδας και η σύζυγός του Μαρίκα, Αγγελόπουλος Βασίλειος, Μοιραλιώτης Κυριάκος, Δημητρίου Χριστόδουλος και η σύζυγός του Βάσω, Δημητρίου Ανδρέας του Αντώνη, Αντωνόπουλος Ιωάννης, Κυριακοπούλου Αλεξάνδρα, Μιχαλόπουλος Παναγιώτης του Γεωργίου κ.α. Επίσης εμφανίζεται η εικόνα των κτιρίων του χωριού: Εκκλησίας και κάποιων σπιτιών, καθώς και το καφενείο του Χρυσανθόπουλου, το σανταμόρι, το άσπρο Volkswagen, η πέρα βρύση και άλλα, όπως ήταν πριν από 45 και πλέον χρόνια. Αξίζει να την παρακολουθήσουμε όλοι.