Η ΙΛΕΑ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Ιερωνύμου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιάλειας (ΙΛΕΑ).
Οι φίλοι της ΙΛΕΑ, σήμερα Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, στις 6 το απόγευμα, παραβρέθηκαν στο ψητοπωλείο “Vostizza” στα Ψηλαλώνια Αιγίου ανταλλάσσοντας ευχές για μια δημιουργική χρονιά.
Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, μαζί με τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Χρήστο Τσάκαλο και τον  Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Λιακόπουλο.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε στην Πρόεδρο της ΙΛΕΑ κ. Βάνα Μπεντεβή και στα μέλη του συμβουλίου να συνεχίσουν με το ίδιο σθένος και ζήλο για την αναζήτηση της ιστορικής και λαογραφικής παράδοσης του τόπου μας που αποτελεί παρατακαταθήκη για τις νέες γενιές.
Το παρόν έδωσαν ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής, ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί φίλοι.
Η κ. Μπεντεβή ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν και ευχήθηκε με τη σειρά της Καλή Χρονιά με υγεία και χαρά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια και το Δ.Σ. της ΙΛΕΑ έχουν καταγράψει πολύχρονο και πολύμοχθο έργο για την ανάπτυξη και αναζήτηση της τοπικής ιστορίας. Η κ. Μπεντεβή κατέβαλε προσωπικό αγώνα για την καθιέρωση  της 26ης Ιανουαρίου ως ημέρα τοπικής αργίας με προεδρικό διάταγμα. H 26η Ιανουαρίου ήταν η ημερομηνία έναρξης της Μυστικής Συνέλευσηςτης Βοστίτσας το 1821 που έβαλε το Αίγιο στο επίκεντρο της Ελληνικής επανάστασης και του μεγάλου μας απελευθερωτικού αγώνα.
Το φλουρί της πίτας κέρδισε ο κ. Βλάσσης Κωνσταντίνου, προσφορά του μέλους της ΙΛΕΑ κ. Μάτας Μαγκανιώτη.
Ακολούθησε πλούσια λαχειοφόρος από καταστήματα της πόλης του Αιγίου, ενώ η βραδιά πλαισιώθηκε μουσικά από τους Βασίλη Σκανδάμη και Γεωργία Θανοπούλου.
Και του χρόνου!

Κείμενο και Φωτό: ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν έχει επιλεχθεί συλλογή ή η συλλογή έχει διαγραφεί