Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών καλεί σε Ανάσταση στις 26 Μαΐου

Κατά την εσπέρα της Τρίτης 26ης Μαϊου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών καλεί τις Ενορίες σε τέλεση ιερών πανηγυρικών, αναστάσιμων Αγρυπνιών και Εσπερινών Θείων Λειτουργιών για την Απόδοση του Πάσχα, ώστε, ο ευσεβής λαός που στερήθηκε τη χαρά της Αναστάσεως, να νιώσει και φέτος ότι τελικώς δεν στερήθηκε τα νάματα της κορυφαίας Εορτής των Εορτών της Ορθοδοξίας μας.

Στο μεταξύ, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος θα χοροστατήσει και ιερουργήσει κατά την Αγρυπνία της Αποδόσεως του Πάσχα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, όπου θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού και του Όρθρου, καθώς και η Θεία Λειτουργία.

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Την Τρίτη 26 Μαΐου θα εορταστεί από την Εκκλησία το Πάσχα. Η εγκύκλιος, που εκδόθηκε με την υπογραφή του Πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής και Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα, Θεοχάρη, έχει σταλεί σε όλες τις εκκλησίες και τα μοναστήρια.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, “Τό βράδυ της Τρίτης 26ης Μαΐου 2020 καί ὥραν 11ην μ.μ. θά τελεσθεῖ ἡ Ἀκολουθία τοῦ Μεσονυκτικοῦ ὅπως γίνεται τό βράδυ τοῦ Μεγάλου Σαββάτου. Στίς 11:45 θά γίνει ἡ μετάδοσις τοῦ Ἁγίου Φωτός καί στίς 12:00 θά τελεσθεῖ ἡ Ἀκολουθία τῆς Ἀναστάσεως μέ πανηγυρική κωδωνοκρουσία καί ἐν συνεχεία ὁ Ὄρθρος καί ἡ Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τοῦ Πάσχα”.