Η Θαυµατουργή Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής  επέστρεψε στον Θρόνο Της, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αιγίου!

Μετά από παραµονή δύο εβδοµάδων στον Ιερό Ναό Αγίου ∆ηµητρίου Ταµπουρίων Πειραιώς, όπου µε την ευλογία του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτη µας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Ιερωνύµου µεταφέρθηκε προς προσκύνηση και αγιασµό του Ιερού Κλήρου και των ευσεβών χριστιανών, η Θαυµατουργή Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής επέστρεψε χθες, Κυριακή 1η Νοεµβρίου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωµένης Αιγίου, στον οποίο φιλοξενείται προσωρινά λόγω των εργασιών ανακαίνισης του Πανελληνίου Ιερού Προσκυνήµατος. 

Η Εικόνα της Πολιούχου της πόλεως του Αιγίου, στο πλαίσιο των εορταστικών και λατρευτικών εκδηλώσεων µε την επωνυµία «∆ηµήτρια 2020», είχε µεταφερθεί  στον Ιερό Ναό Αγίου ∆ηµητρίου Ταµπουρίων, όπου συνέρρευσαν εκατοντάδες ευλαβών προσκυνητών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για να προσευχηθούν στη Χάρη Της, ζητώντας την πρεσβεία Της για ενίσχυση και ενδυνάµωσή τους. 

Η Θαυµατουργή Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής έφθασε στον Καθεδρικό Ναό του Αιγίου µε κάθε επισηµότητα λίγο µετά τις 5:30µ.µ., συνοδευόµενη από τον Σεβασµιώτατο Μητροπολίτη µας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Ιερώνυµο, τον π. Πολύκαρπο Μπόγρη, Αρχιµανδρίτη και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, τον π. ∆ηµήτριο Αρώνη, Προϊστάµενο του Ιερού Ναού Αγίου ∆ηµητρίου Ταµπουρίων, τον π. Αθανάσιο Λιακόπουλο, Προϊστάµενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωµένης Αιγίου και τον εφηµέριο του Ιερού Ναού Αγίου ∆ηµητρίου Ταµπουρίων π. Χαρίτωνα Παπά.

Εκεί έγιναν δεκτοί µε τις πρέπουσες τιµές από τον Σεβασµιώτατο Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αµβρόσιο, από ιερείς και δεκάδες συγκεντρωµένους πιστούς, οι οποίοι υποδέχτηκαν την Ιερή Εικόνα µε προσευχές και έκδηλη χαρά. 

Στη συνέχεια µε ψαλµωδίες και κωδωνοκρουσίες µέσα σε κατανυκτική ατµόσφαιρα η Εικόνα της Παναγίας µας τοποθετήθηκε στο κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού. Ακολούθησε εόρτιος δέηση και λιτάνευσή της εντός του Ιερού Ναού. Τέλος, οι Σεβασµιώτατοι Μητροπολίτες την τοποθέτησαν και πάλι στον Θρόνο Της.  

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιµανδρίτης Πολύκαρπος Μπόγρης, εκ µέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ευχαρίστησε ευγνωµόνως τον σεπτό Ποιµενάρχη µας, κ. Ιερώνυµο, για την άδεια µεταφοράς της Θαυµατουργής Εικόνας στον Πειραιά αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγµατοποίηση του προσκυνήµατος. 

Χαρακτήρισε την ηµέρα αυτή ιδιαίτερη, γεµάτη από ανάµεικτα συναισθήµατα αφενός λύπης για τον αποχωρισµό της σεπτής Εικόνας µε την οποία ο λαός της Πειραϊκής Εκκλησίας συνδέθηκε πνευµατικά αλλά και χαράς για την επιστροφή της στο Αίγιο «όπου θα συνεχίσει να σκέπει ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη, υπενθυµίζοντας σε όλους πως ο Ιησούς Χριστός ήταν, είναι και θα είναι η µοναδική σωτηρία», όπως καταληκτικά υπογράµµισε.

Από την πλευρά του ο Σεβασµιώτατος Μητροπολίτης µας, κ. Ιερώνυµος, εµφανώς ικανοποιηµένος για την επιστροφή της Πολιούχου Παναγίας µας στην εστία Της αλλά και για την ευλογηµένη ολοκλήρωση του προσκυνήµατος, που έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες χριστιανούς εκτός Αιγίου να προστρέξουν ικετευτικά στη Χάρη Της, ευχαρίστησε τον Προϊστάµενο και τους εφηµέριους του Ιερού Ναού, στον οποίο ιεροπρεπώς φιλοξενήθηκε η Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής.  

Εν τέλει, για άλλη µια φορά, διατύπωσε την πάγια πεποίθησή του  πως η Υπεραγία Θεοτόκος σκεπάζει αποδεδειγµένα µε τη Χάρη Της όχι µόνο το Αίγιο αλλά ολόκληρη την πατρίδα µας στους χαλεπούς καιρούς της πανδηµίας. Παράλληλα κάλεσε πατρικά το ποίµνιό του να Την επικαλείται διαρκώς, ώστε Εκείνη να στέλνει τις προσευχές µας στον Υιό Της και ο Κύριός µας Ιησούς Χριστός µε τη σειρά Του να χαρίζει αγιασµό και φωτισµό στις καρδιές όλων των ανθρώπων. 

 

 ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ