Η Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» Αιγίου ξεκινά το νέο έτος τις δράσεις της

«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΙΓΙΟΥ»

 Η Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» Αιγίου ξεκινά το νέο έτος τις δράσεις της στο Στέκι της στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα με παρεμβάσεις για παιδιά και γονείς.

Όσον αφορά τα παιδιά θα υλοποιηθεί και φέτος, το δοκιμασμένο και εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Πρόγραμμα Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας, Καλλίπολις, «Εγώ και Εσύ Δυναμώνουμε Μαζί!». Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που ενισχύουν την προσωπικότητα των παιδιών και οδηγούν στη διαμόρφωση θετικής στάσης ζωής. Συγκεκριμένα θα υλοποιηθούν 5 εργαστήρια το περιεχόμενο των οποίων έχει βασιστεί στο εν λόγω πρόγραμμα και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 10-12 ετών. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται ημέρα Κυριακή και ώρα 5-7 μ.μ. τις ακόλουθες ημερομηνίες 3/2, 10/2, 17/2, 24/2 και 3/3/2019.

Παράλληλα, οι γονείς που επιθυμούν να εκπαιδευτούν σε αντίστοιχα θέματα με τα παιδιά τους μπορούν να συμμετέχουν στα 3 εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν με το συντονισμό του Κέντρου Πρόληψης, στις 31/1, 13/2 και 27/2/2019 και ώρα 6-8 μ. μ, στον ίδιο χώρο. Τα θέματα που θα επεξεργαστούν θα είναι η επικοινωνία, η συνεργασία, η έκφραση και διαχείριση των συναισθημάτων, η οριοθέτηση κ.λ.π.

Η συμμετοχή στις δράσεις παρέχεται δωρεάν. Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Πρόληψης, τηλέφωνο 2610-226948 έως την Τρίτη 29-1-2019 και ώρες 9 π.μ έως 2