Η εθελοντική ομάδα πρόληψης «Διέξοδος» Αιγίου στα σχολεία Αβύθου και Ελίκης

Η εθελοντική ομάδα πρόληψης «Διέξοδος» Αιγίου του Κέντρου Πρόληψης  των  εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής  υγείας Π.Ε  Αχαΐας «Καλλίπολις» ξεκίνησε δυναμικά τις δράσεις της με παρεμβάσεις σε όλη την οικογένεια μέσα από το «Εγώ και Εσύ… Δυναμώνουμε Μαζί!». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης και είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Ειδικότερα σε συνεργασία με τους Διευθυντές, τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Συλλόγους Γονέων Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Αβύθου και Ελίκης πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία συνολικά 4 βιωματικά εργαστήρια (2 εργαστήρια ανά σχολείο) τα οποία απευθύνονταν σε μαθητές Δ΄-ΣΤ΄ τάξης καθώς και στους γονείς τους. Στόχος των εργαστηρίων ήταν η ενδυνάμωση των σχέσεων στην οικογένεια και η προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας. Η θεματολογία των εργαστηρίων ήταν η ακόλουθη:

1ο Εργαστήριο «Μικροί και μεγάλοι ξανασυστηνόμαστε, συνεργαζόμαστε, λειτουργούμε ως ομάδα»

2ο Εργαστήριο «Ακούω και ακούγομαι, η οικογένεια μου τόπος ασφάλειας και εμπιστοσύνης»

Στα εργαστήρια συμμετείχαν συνολικά 22 οικογένειες, 50 γονείς και παιδιά οι οποίοι ανταποκρίθηκαν πάρα πολύ θετικά σε αυτή τη δράση. Συμμετείχαν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων με αμείωτο το ενδιαφέρον τους. Μέσα στα πλαίσια της επικοινωνίας και της συνεργασίας, μικροί και μεγάλοι γνωριστήκαμε, αλληλεπιδράσαμε, ψυχαγωγηθήκαμε, προβληματιστήκαμε και κάναμε όλοι μαζί, μια όμορφη και εποικοδομητική αρχή για το πώς θα μπορέσουμε τελικά να είμαστε πιο συνεργάσιμοι, αλλά και πιο επικοινωνιακοί στο χώρο της οικογένειας αλλά και γενικότερα (σχολείο, κοινωνία).

Η ομάδα «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων Αβύθου και Ελίκης καθώς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, διότι με την υποστήριξη και την ζεστασιά που έδειξαν σε όλη αυτή την προσπάθεια, βγήκε ένα άρτιο αποτέλεσμα. Με την έναρξη του νέου έτους η δράση πρόκειται να συνεχιστεί και σε άλλα Δημοτικά Σχολεία της Αιγιαλείας από τα οποία έχει εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά και ώρες 8.00-15.00, στα τηλ. του Κέντρου Πρόληψης 2610 226948 &2610 623290, υπεύθυνη κα Γιάννα Ζορμπά.