Η Δυτική Αιγιάλεια “στόχος” των ληστών

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  ΣΤΕΡΕΙ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ

Στόχος των ληστών έχει γίνει η ∆υτική Αιγιάλεια τον τελευταίο καιρό. Καθηµερινά τα περιστατικά που σηµειώνονται είναι πολλά σε διάφορες περιοχές της Αιγιάλειας όπως ∆ιακοφτό, Ακράτα κ.α.  Αλλά και στο Αίγιο οι ληστές φαίνεται ότι δρουν χωρίς να έχουν το φόβο της αστυνόµευσης.

Τώρα τελευταία οι πολίτες µένουν έκπληκτοι καθώς βλέπουν ότι ακόµα και τα πόµολα από τις εσωτερικές τους πόρτες, ή από τα ασανσέρ στις πολυκατοικίες “κάνουν φτερά”!

Η Αστυνοµία, µε τις ελλείψεις που παρουσιάζει σε προσωπικό κάνει τα αδύνατα δυνατά, για να µπορέσει να περιορίσει το φαινόµενο.

Ο ∆ήµαρχος Αιγιάλειας, Θανάσης Παναγόπουλος στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο προ ηµερών ξεκινώντας την εισήγησή του ανέφερε:

– «Εγώ γίνει δέκτης παραπόνων το τελευταίο διάστηµα κυρίως από τη ∆υτική Αιγιάλεια για τις διαρρήξεις των σπιτιών που συµβαίνουν όλες τις ώρες της ηµέρας. Τα κρούσµατα είναι πάρα πολλά και κατά καιρούς είναι σε διάφορες περιοχές της Αιγιάλειας. Πριν λίγο καιρό ήταν στο ∆ιακοφτό, στην Ακράτα και αλλού. Είχα µια συνάντηση µε το ∆ιοικητή της Αστυνοµίας, ο οποίος µε ενηµέρωσε ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού και οχηµάτων. Παρά ταύτα έχουν ενταθεί οι περιπολίες σε όλο το ∆ήµο».

-Ο κ. Λαϊνάς για το θέµα αυτό ανέφερε: – «Για τις κλοπές είπατε ότι δεν µπορείτε να κάνετε τίποτα. Η αποδόµηση των υπηρεσιών έγινε από το Κράτος. ∆ιεκδικήστε προσλήψεις προσωπικού για την ασφάλεια των πολιτών».

Πάντως καλό είναι οι ίδιοι οι πολίτες να προσπαθήσουν να   διαφυλάξουν τις περιουσίες τους όσο µπορούν. Ειδικά στις πολυκατοικίες οι ένοικοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτεροι προσεκτικοί και να τις βραδινές ώρες και όχι µόνο, να κλείνουν τις κεντρικές εισόδους.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ