Η Αλυκή Αιγίου επιζητεί τη φροντίδα του Δήμου Αιγιάλειας

Επικροτούµε την άποψη του Προέδρου του Προοδευτικού Συλλόγου  Αλυκής για την εικόνα που παρουσιάζει σήµερα η γενική κατάσταση της περιοχής.

Όπως αποκαλύπτει σε δηµοσίευµά του ο Νίκος Παπαδόπουλος, η κεντρική παραλία και ο µοναδικός βιότοπος, δίπλα στον κεντρικό ιστό της πόλης δεν έχουν δρόµο διαφυγής!

Η παρατήρηση αυτή γίνεται µε αφορµή τους πρόσφατους διασυλλογικούς ποδηλατικούς αγώνες που διεξήχθησαν µε επιλογή την Αλυκή ως σταθµό εκκίνησης και τερµατισµού του διεξαχθέντος αγώνα.

aliki aigiou  aigialeia24Η γενική αισθητική εικόνα της παραλιακής λωρίδας από την περιοχή του παλιού σιδηροδροµικού σταθµού, Αγίου Νικολάου µέχρι το τέρµα της Αλυκής, είναι αλγεινή και αυτή τη διαπίστωση έκαναν και οι επισκέπτες από διάφορες πόλεις της Πελοποννήσου, εξ αφορµής αυτών των ποδηλατικών αγώνων. Γι άλλη µια φορά το Αίγιο εκτίθεται µε την εγκατάλειψη της παραλίας εδώ και χρόνια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου “Άγιος Νικόλαος” Αλυκής έχει επισκεφθεί κατά καιρούς το Δήμαρχο Αιγιάλειας κ. Παναγόπουλο και του έχει εκθέσει “επί τάπητος” τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης παρέμβασης του Δήμου.

 

aliki aigiou  aigialeia24Ελπίζουμε και ευχόμαστε, εν όψει και της νέας καλοκαιρινής σεζόν, η Αλυκή Αιγίου να προσεχθεί ιδιαίτερα μιας και αποτελεί πόλο έλξης πολλών  ντόπιων που καθημερινά την επισκέπτονται και την περπατούν.

‘Αλλωστε θεωρούμαστε τυχεροί που έχουμε τη “θάλασσα μέσα στα πόδια μας” και μπορούμε με μια βόλτα να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ