Η Αιγιάλεια ασφαλής για διακοπές – Σύσκεψη Διοικητή Ασφαλείας και Προέδρων κοινοτήτων

Το τµήµα Ασφαλείας Αιγιάλειας πότε δεν εφησυχάζει και µεριµνά για την ασφάλεια και προστασία των πολιτών 24 ώρες το 24ωρο. Στην ατζέντα, ενόψει της φετινής τουριστικής περιόδου βρέθηκε η ασφάλεια των πολιτών κατά τους θερινούς µήνες. Για το λόγο αυτό πραγµατοποιήθηκε σύσκεψη, µεταξύ του ∆ιοικητή Ασφάλειας Αιγιάλειας, του Προέδρου της ∆ηµοτικής Κοινότητας Αιγίου και 18 προέδρων κυρίως των παραλιακών κοινοτήτων

Η σύσκεψη έλαβε χώρα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου, την Παρασκευή 17 Μαΐου µε πρωτοβουλία του διοικητή του  Τµήµατος Ασφαλείας Αιγίου κ. Ιορδάνη Μαγειράκη. Σε αυτήν είχαν προσκληθεί πρόεδροι κοινοτήτων του ∆ήµου Αιγιαλείας (κυρίως των παραλιακών διαµερισµάτων), ο βοηθός ∆ηµάρχου αρµόδιος για θέµατα τουρισµού κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου κ. Θεοφάνης Ραµπαβίλας. 

Οι πρόεδροι εξέφρασαν τα προβλήµατα των κοινοτήτων τους και τόσο από την πλευρά της Ασφάλειας Αιγιάλειας, όσο και από την πλευρά του ∆ήµου, φάνηκε ξεκάθαρα η διάθεση για συνεργασία και συνεχή επικοινωνία, ώστε να αντιµετωπιστούν όλα τα ζητήµατα.

Ιορδάνης Μαγειράκης, Φανής Ραμπαβίλας, Πάνος Αγγελόπουλος

Ιορδάνης Μαγειράκης: “Καµία ανοχή σε παραβατικές συµπεριφορές”

Στόχος του διοικητή Ασφάλειας Αιγιάλειας κ. Μαγειράκη είναι η άµεση αντιµετώπιση εγκληµατικών ενεργειών, ώστε ο ∆ήµος Αιγιάλειας να καταστεί µια ασφαλής περιοχή και τους καλοκαιρινούς µήνες. Για το λόγο αυτό ζήτησε από τους Προέδρους να επικοινωνούν µαζί του όλο το 24ωρο για κάθε θέµα, τονίζοντας ότι η Ασφάλεια θα ανταποκριθεί αµέσως και µε τη συνδροµή της ΟΠΚΕ που κατέχει σπουδαίο ρόλο στην ασφάλεια των πολιτών. 

Ο κ. Μαγειράκης τόνισε ότι η Αιγιάλεια είναι ένας τόπος που προσφέρεται για διακοπές µε ασφάλεια και πως οι πολίτες πρέπει να την επιλέξουν. Από την άλλη, ανέφερε ότι η Ασφάλεια έχει εκπονήσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο που  αποτυπώνονται όλοι οι χώροι στάθµευσης σε παραλίες και γενικότερα  σε όλους τους χώρους που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον.

Επίσης τόνισε, ότι το αµέσως επόµενο διάστηµα θα γίνουν ειδικές δράσεις αστυνόµευσης, ώστε να εµπεδωθεί καλύτερα στους πολίτες το αίσθηµα ασφάλειας και  έστειλε σαφές µήνυµα ότι δεν θα υπάρχει καµία ανοχή  σε παραβατικές συµπεριφορές.

Φάνης Ραµπαβίλας: ” Να υπογράψουν ΟΛΟΙ οι πρόεδροι των κοινοτήτων το αίτηµά µας – Ενωµένοι πιο δυνατοί!”

Ο Πρόεδρος της ∆ηµοτικής Κοινότητας Αιγίου κ. Φάνης Ραµπαβίλας που παραβρέθηκε στη σύσκεψη εξέφρασε έντονα την ανάγκη για συνεργασία όλων των προέδρων, αφού ο στόχος είναι κοινός: Η προστασία των πολιτών και η ασφάλεια, ώστε η Αιγιάλεια να καταστεί µια ασφαλής περιοχή το καλοκαίρι!

Αξίζει να σηµειωθεί ότι στη σύσκεψη της π. Παρασκευής, παραβρέθηκαν 18 πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων της Αιγιάλειας απ’ όλες τις δηµοτικές παρατάξεις, αφού το αίτηµα είναι κοινό και δεν χωρά παραταξιακές διαφορές.

Ο κ. Ραµπαβίλας, ως πρόεδρος της ∆ηµοτικής Κοινότητας Αιγίου, ετοιµάζει αυτές τις µέρες, κείµενο – αίτηµα για να σταλεί στο αρµόδιο Υπουργείο και ζητά  να το υπογράψουν όλοι οι πρόεδροι των δηµοτικών διαµερισµάτων.  Υπενθυµίζουµε ότι το 2021 αντίστοιχο κείµενο, δεν το είχαν υπογράψει όλοι οι πρόεδροι της Αιγιάλειας, παρά µόνο 30. Αίσθηση είχε προκαλέσει ότι δεν υπεγράφη κυρίως από τους προέδρους των παραλιακών κοινοτήτων που έχουν και τον περισσότερο κόσµο τους καλοκαιρινούς µήνες.

Στο νέο κείµενο που θα δοθεί στους Προέδρους, θα ζητείται από το αρµόδιο Υπουργείο, να επιστρέψουν στο Αστυνοµικό Τµήµα Αιγιάλειας περίπου οι δέκα αστυνοµικοί που βρίσκεται µε απόσπαση στην Αθήνα, καθώς και τα καινούργια αυτοκίνητα-τζιπ που είχαν δοθεί στην  Αστυνοµία της Αιγιάλειας, αλλά τελικά τα πήραν  και τα αντικατέστησαν µε παλαιότερου τύπου οχήµατα. Επίσης ο κ. Ραµπαβίλας στο κείµενο, θα ζητά να συντηρηθούν και οι µηχανές της ΟΠΚΕ, οι οποίες κάποιες βρίσκονται ακινητοποιηµένες λόγω βλάβης και γενικότερα να επιστρέψει το προσωπικό και να ενισχυθεί ο εξοπλισµός της Αστυνοµίας στο ∆ήµο µας. Ο κ. Ραµπαβίλας µιλώντας στον “Τ” αναφέρει:

– “Καλώ όλους τους προέδρους  των δηµοτικών κοινοτήτων της Αιγιάλειας να υπογράψουν το συγκεκριµένο κείµενο. Όσο περισσότεροι υπογράψουν τόσο το καλύτερο, για να πιέσουµε να ενισχυθεί  η δύναµη της Αστυνοµίας στην Αιγιάλεια.

Η Αθήνα τους θερινούς µήνες δεν έχει κόσµο, ενώ τριπλασιάζεται ο κόσµος στην Αιγιάλεια. Οπότε είναι φανερό,  ότι οι απαιτήσεις στο ∆ήµο µας αυξάνουν. Πρέπει να πιέσουµε, ώστε ο ∆ήµος µας να ενισχυθεί µε προσωπικό και οχήµατα. 

Ενωµένοι είµαστε πιο δυνατοί και πρέπει να φροντίσουµε, ώστε το καλοκαίρι η Αιγιάλεια να καταστεί µια ασφαλής περιοχή”.

Πάνος Αγγελόπουλος: “Θα συνεργαστούµε µε τον Μαγειράκη σε ό,τι µας ζητηθεί”

Ο αρµόδιος σε θέµατα Τουρισµού του ∆ήµου Αιγιάλειας κ. Πάνος Αγγελόπουλος, που συµµετείχε στη σύσκεψη µιλώντας στον “Τ” επεσήµανε:

– “Ως ∆ήµος θα σταθούµε στο πλευρό του ∆ιοικητή Ασφάλειας Αιγιάλειας κ. Μαγειράκη σε ό,τι µας ζητηθεί. Αυτό που επιδιώκουµε είναι το Αστυνοµικό µας τµήµα να αποκτήσει δύναµη σε προσωπικό και οχήµατα. Ήδη µε τον κ. Μαγειράκη έχουµε µια καλή συνεργασία και από την ηµέρα που ήρθε ως ∆ιοικητής, το αίσθηµα της ασφάλειας των πολιτών ενισχύθηκε πάρα πολύ. Φυσικά υπάρχουν προβλήµατα, αλλά όποτε και όποια ώρα τον καλέσουµε, αµέσως βρίσκεται δίπλα µας. Είµαι πρόθυµος να συνδράµω σε ό,τι µου ζητηθεί”.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Από την εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”