Η Άννα Πανούτσου μαζί με τη Βασιλική Ψυχράμη

Η ενασχόληση με τα κοινά με την έννοια της διεκδίκησης και της άσκησης εξουσίας, του σχεδιασμού, της υιοθέτησης και της υλοποίησης λύσεων σε προβλήματα της κοινωνίας είναι ευθύνη του καθενός από εμάς.

Ξεκίνησα να εργάζομαι στην Νομική Υπηρεσία του Δήμου μας πριν από 15 χρόνια κάνοντας την πρακτική μου άσκηση.

Μέχρι τότε πίστευα ότι η ενασχόληση με τα κοινά είχε συγκεκριμένο περιεχόμενο. Όμως με την πάροδο του χρόνου διαπίστωσα ότι η άσκηση της πολιτικής από τους ¨εκλεκτούς¨ της πολλές φορές στάθηκε τροχοπέδη στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Στην πορεία γνώρισα ανθρώπους, ¨εκλεκτούς¨ της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου μας, οι οποίοι μεταλλάσσονταν, όταν κατάφερναν να πάρουν κάποια θέση ή έστω λίγη εξουσία, προσβάλλοντας κάθε έννοια δημοκρατίας, ηθικής, ανθρωπιάς, ισότητας, ισονομίας αλλά και ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Γνώρισα όμως και άξιους ανθρώπους, άψογους χαρακτήρες, όπως την κα. Ψυχράμη, η οποία έχοντας ήθος και αξιοπρέπεια, μετέτρεπε την εξουσία σε έργο.

Την γνώρισα το 2011 και από τότε δεν έχει αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της, όσα αξιώματα και αν κατείχε. Αγκάλιαζε τους ανθρώπους, αγκάλιασε τα εγχειρήματα, παθιαζόταν με τα έργα που είχε οραματιστεί για την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και δίνοντας την ψυχή της τα διεκπεραίωνε.

Πέρασαν πολλά χρόνια για να γνωρίσω στην πράξη την ουσία της πολιτικής, όπως την είχα ονειρευτεί.

Έχω συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους Δημάρχου και όσους τους πλαισίωναν. Ήμουν εκεί και ας μην με έβλεπαν, ήμουν εκεί και πριν και μετά τις εκλογές, ήμουν εκεί κατά την διάρκεια της θητείας τους και όταν εκείνοι έφευγαν, έβλεπα, άκουγα, παρακολουθούσα εκ τω έσω τη θεσμική κατρακύλα.

Είμαι σίγουρη ότι τώρα επιλέγω τον σωστό δρόμο. Συμπορεύομαι με την κα. Βασιλική Ψυχράμη, γιατί νιώθω και πιστεύω, όπως και εσείς, ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να γίνει η αλλαγή και ο τόπος μας να μπει σε μία νέα εποχή, εποχή ανάπτυξης, με γνώμονα την ποιότητα.

Σύντομο Βιογραφικό

Η Άννα Πανούτσου έχει γεννηθεί και ζει στο Αίγιο. Είναι από πολύτεκνη οικογένεια, έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, Δημόσιες Σχέσεις, Διοίκηση και Οργάνωση Αθλητικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων. εργαζόταν στον Δήμο από το 2004 έως και τον Ιανουάριο 2019, οπότε και παραιτήθηκε. Θέσεις εργασίας: στην Νομική Υπηρεσία του, σε διάφορα τμήματα του Δήμου. Έχω άμεση γνώση και του αντικειμένου των θέσεων και των προσώπων που τις πλαισίωναν.

Σήμερα παραμένει στενή συνεργάτης του Προέδρου του δικηγορικού συλλόγου, κ. Γεωργίου Ι. Μπέσκου και είναι ελεύθερος επαγγελματίας.