Η Άγκυρα δέσμευσε θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου για στρατιωτικές ασκήσεις

Σε μια νέα πρόκληση στο Αιγαίο προχώρησε η Άγκυρα, καθώς ανακοίνωσε ότι δεσμεύει εκτεταμένες θαλάσσιες περιοχές για στρατιωτικές ασκήσεις.

Μάλιστα, δύο τουρκικά μαχητικά έκαναν υπερπτήσεις πάνω από τη νήσο Ρω την ώρα που επισκεπτόταν το νησί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Όπως αναφέρει το Mega, η υπερπτήση διήρκησε 15 λεπτά και σημειώθηκαν επτά εμπλοκές, 39 παραβιάσεις και 18 παραβάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Κλιμακώνει την πολιτική της έντασης στο Αιγαίο η Άγκυρα καθώς ανακοίνωσε ότι δεσμεύει εκτεταμένες θαλάσσιες περιοχές για στρατιωτικές ασκήσεις ενώ την ίδια ώρα δυο τουρκικά μαχητικά έκαναν υπερπτήσεις πάνω από τη νήσο Ρω την ώρα που επισκεπτόταν το νησί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Η υπέρπτηση διήρκεσε 15 λεπτά, ενώ την ίδια ώρα σημειώνονταν 7 εμπλοκές, 39 παραβιάσεις, 18 παραβάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Παράλληλα, το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης δυο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής πέρασαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα κοντά στις Οινούσσες στο βόρειο Αιγαίο όπου βρίσκεται κανονιοφόρος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και τους ζήτησε αμέσως να απομακρυνθούν.

Το τουρκικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι μετά το Πάσχα θα κάνει στρατιωτικές ασκήσεις στα διεθνή ύδατα μεταξύ Λέσβου, Χίου, Ψαρρών και Σκύρου, δεσμεύοντας μεγάλη περιοχή στο κεντρικό Αιγαίο.