“ΗΛΙΟΣ” Σελιανιτίκων: Κοπή πίτας και εκδήλωση ενδιαφέροντος για Συμμετοχή στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Νέων για τις Τέχνες

Πλήθος μελών και φίλων ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος για την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 31 Ιανουαρίου στα Σελιανίτικα, στο παραλιακό κατάστημα «Τσέλο». Μέσα σ’ ένα πολύ ευχάριστο και γιορτινό κλίμα δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη να συναντηθούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν ευχές και σκέψεις για το νέο έτος.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης, Πατήρ στην τοπική ενορία, Ανδρόνικος Τσαχρίδης, ο οποίος ευχήθηκε στο σύλλογο να πετύχει στους στόχους του για το καλό του χωριού. Μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Αιγιάλειας κ. Θανασούλιας Νικόλαος, η σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου κ. Γκρέμου Γιώτα, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Νομού Αχαΐας Κατσανιώτη Ανδρέα κ. Πατσόπουλος Άρης και ο Πρόεδρος των Λιμενικών υπαλλήλων Ν.Δ. Ελλάδας κ. Κωστάκης Μιχαήλ.

Στο λόγο του ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος κ. Ρόζος Γεώργιος επισήμανε την σημασία του πολιτισμού στην σημερινή εποχή και την αναγκαιότητα της ύπαρξής του, καθώς και στη σημασία τα μέλη να είναι κοινωνοί, ενεργοί στο σύλλογο, βοηθώντας τον να παραμείνει δυνατός, υγιής και δραστήριος ώστε να υλοποιήσει τους σκοπούς του προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των κατοίκων της. Ακολούθησαν αντιφωνήσεις από τους υψηλούς προσκεκλημένους οι οποίοι εξήραν το έργο του συλλόγου και ευχήθηκαν να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Παράλληλα, έγινε παρουσίαση των ποικίλων δραστηριοτήτων του συλλόγου μέσα στο προηγούμενο έτος. Για το λόγο αυτό, νωρίτερα, πριν την έναρξη της εκδήλωσης, είχε μοιραστεί σ’ όλους τους παρευρισκόμενους δισέλιδο έντυπο όπου ήταν καταγεγραμμένες όλες οι δραστηριότητες του συλλόγου για το έτος 2015.

Η νόστιμη βασιλόπιτα ήταν προσφορά των ζαχαροπλαστείων Δημητρίου. Τυχερός της βραδιάς που κέρδισε το φλουρί ήταν ο κ. Αλεξανδρόπουλος Ανδρέας, απόστρατος αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος και μέλος του συλλόγου. Το δώρο της βασιλόπιτας ήταν προσφορά στο σύλλογο από το κοσμηματοπωλείο του κ. Κουλούρη Κωνσταντίνου και του τουριστικού γραφείου του κ. Ματθαίου Παναγιώτη.

Το Διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος εύχεται καλή χρονιά με υγεία, ευτυχισμένο και δημιουργικό το έτος 2016, ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους που παραβρέθηκαν στην κοπή της πίτας, τα ζαχαροπλαστεία Δημητρίου, τους κ.κ. Κουλούρη Κωνσταντίνο και Ματθαίου Παναγιώτη για την προσφορά τους, καθώς και τους κ.κ. Παπαγιανόπουλο Νικόλαο και Τσουρούτη Κωνσταντίνο για τη φωτογραφική και βιντεοκάλυψη αντίστοιχα της εκδήλωσης.

Επίσης, με το αριθ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΣΠ/ΔΑΣΔ/ΤΣΣΠΣ/364594/11461/594/97/21.12.2015 έγγραφο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει τα ενδιαφερόμενα μέλη του συλλόγου για το 11o Διεθνές Φεστιβάλ Νέων για τις Τέχνες, «The Muses» 2016που θα πραγματοποιηθεί στην Σωζόπολη της Βουλγαρίας από 5 έως 15 Ιουλίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμπλήρωση αίτησης συμμετοχής δείτε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.muzite.org (YFA «Muzite» 2016 Application Form).

icon03 icon05