ΗΛΕΙΑ: Αστυνομικοί εντόπισαν 300 δενδρύλλια κάνναβης – Το χρηματικό όφελος ξεπερνά τις 750.000 ευρώ

Συνελήφθησαν, σήμερα (16-9-2019) το πρωί, σε ορεινή περιοχή της Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών με την συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τρεις δράστες και πιο συγκεκριμένα ένας 34χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί άνδρες 33 και 37 ετών,  σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κατοχής και καλλιέργειας ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία, εντόπισαν σε ορεινή δασική περιοχή της Ηλείας, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, που αποτελούνταν από (300) δενδρύλλια, το ύψος των οποίων έφτανε μέχρι και τα (4) μέτρα, ενώ συνέλαβαν επ αυτοφώρω μέσα στην φυτεία τους καλλιεργητές της.

Επιπλέον, σε έρευνες που ακολούθησαν στον χώρο της φυτείας και περιμετρικά της, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν:

• (20) τμήματα φυτών στο στάδιο της αποξήρανσης,
• δύο ζυγαριές,
• μια δεξαμενή νερού χωρητικότητας (500) λίτρων και
• λάστιχα ποτίσματος μεγάλου μήκους

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στους δράστες και στις οικίες τους, βρήκαν στην κατοχή τους και κατάσχεσαν το χρηματικό ποσό των (5.500) ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.

Το παράνομο χρηματικό όφελος, που θα αποκόμιζαν οι δράστες από την συγκομιδή και διακίνηση της κάνναβης, από την φυτεία ξεπερνά τις (750.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.