Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο της UEAPME για τις ΜμΕ: “Η ανάκαμψη συνεχίζεται, αλλά με έμφαση κινδύνου ανισορροπίας σε πολλές χώρες της Ε.Ε.”

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο της UEAPME για τις ΜμΕ η ανάκαμψη συνεχίζεται, αλλά με έμφαση κινδύνου ανισορροπίας σε πολλές χώρες της Ε.Ε. Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιάλειας μεταφέρει  τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΕΕ  και αντιπροέδρου της UEAPME κ. Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος δήλωσε:

– «…Η ΕΕ βιώνει μια σοβαρή κρίση ταυτότητας και οδηγείται λανθασμένα σε μία Ευρώπη πολλών ταχυτήτων.

Η χώρα μας πράγματι βρίσκεται μεταξύ των κρατών μελών, όπου ο κίνδυνος ανισορροπιών έχει εμφανιστεί προ πολλού, απειλεί και δημιουργεί πολλά προβλήματα στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα του τόπου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι τα τελευταία επτά χρόνια των μνημονίων, όχι μόνο αδυνατούμε να ακολουθήσουμε τον δείκτη ευρωπαϊκού κλίματος, αλλά το τελευταίο εξάμηνο ξεμακραίνουμε επικίνδυνα.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΣΕΕ έχει προετοιμαστεί να συνεισφέρει με μία πλατφόρμα ιδεών στην εμπορική ταυτότητα της Ευρώπης του μέλλοντος. Το περιεχόμενο των κειμένων που θα διαμορφωθούν, μέχρι το τέλος του 2017 από την ΕΕ σχετικά με την ανάπτυξη της κοινωνικής διάστασης της Ευρώπης, την εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης θα πρέπει επιτέλους να συμπεριλάβουν χωρίς καμία εξαίρεση την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα της Ελλάδας…»