Ευλογία Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στην Αρχιερατική Περιφέρεια Αιγείρας

Στην αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου τού Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας για τους ιερείς τής Αρχιερατικής Περιφέρειας Αιγείρας, την οποία ευλόγησε ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος πατρικώς στους ιερείς, ευχήθηκε σε όλους να είναι ευλογημένη, αγιασμένη και δημιουργική η νέα χρονιά. Εξέφρασε την παράκληση και επιθυμία του, το ποιμαντικό έργο των ενοριών τους να αναπτυχθεί και να καρποφορήσει με σκοπό την πνευματική ωφέλεια και τη σωτηρία των πιστών, αλλά και την δοξολογία του ονόματος του Τριαδικού Θεού. Αναφέρθηκε σε πτυχές του πνευματικού και λατρευτικού έργου των ενοριών και έδωσε τις πατρικές του συμβουλές διά την οργάνωση και λειτουργία της πνευματικής ζωής των πιστών. Για να επιτευχθεί όμως αυτό υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, αγάπη, εμπιστοσύνη, αλληλεγγύη και αγαστή συνεργασία των ιερέων με τον Επίσκοπο, αλλά και των ιερέων μεταξύ τους. Τίποτε να μην σκιάζει τις σχέσεις τους, αλλά όλα να πραγματοποιούνται μέσα σε ένα πνεύμα συναίσθησης ευθύνης για τον άλλον, υπακοής, πραότητας, ταπείνωσης.

Στο δείπνο που ακολούθησε αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος, όπου ο Σεβασμιώτατος, με πολλή αγάπη και πατρικό ενδιαφέρον, συζήτησε με τους ιερείς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις ενορίες τους, διαβεβαιώνοντάς τους ότι πάντοτε θα είναι κοντά τους, πρόθυμος να τους ακούσει και τους δώσει λύσεις που θα επιφέρουν την εσωτερική ηρεμία και γαλήνη σε εκείνους και την ενορία τους.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αιγείρας, Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Χαράλαμπο Καρούζο και άλλους κληρικούς, επισκέφθηκε τα καταστήματα του κέντρου της Αιγείρας, όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές για το νέο έτος τόσο με τους καταστηματάρχες και τους εργαζομένους όσο και με δεκάδες πολιτών που έσπευσαν να πάρουν την ευλογία του.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ