Ερώτηση Άγγελου Τσιγκρή στη Βουλή για τη στήριξη του λιανεμπορίου και των εμπορικών επιχειρήσεων

Ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Άγγελος Τσιγκρής επικοινώνησε χθες βράδυ με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας κ. Λάμπη Παπαδόπουλο και τον ενημέρωσε, ότι αφού έλαβε υπόψιν του τις επιστολές που αποστέλλει ο Σύλλογος προς τους βουλευτές Αχαΐας, κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή και στον αρμόδιο κ. Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με την οικονομική στήριξη των  εμπόρων και του λιανεμπορίου.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητά τη στήριξη του λιανικού εμπορίου και των εμπορικών επιχειρήσεων.

“Το λιανικό εμπόριο και το σύνολο των μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, έχουν υποστεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα, μετά και το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, μετά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν κλειστά για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα, ωστόσο οι πάσης φύσεως υποχρεώσεις τους -πάγιες και μη- συνεχίζουν να τρέχουν.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών επιχειρήσεων έχουν προμηθευτεί εμπορεύματα, τα οποία παραμένουν αδιάθετα.

Από την άλλη μεριά, τα πολυκαταστήματα εξακολουθούν να λειτουργούν μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου, γεγονός που δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Οι επιχειρηματίες του συγκεκριμένου κλάδου βρίσκονται σε απόγνωση, αφού ο κίνδυνος οριστικού κλεισίματος είναι πλέον ορατός.

Από τα παραπάνω, προκύπτει η ανάγκη άμεσης στήριξης των μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κρίσης με τις λιγότερες δυνατές απώλειες”.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο αρμόδιος Υπουργός: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό τη στήριξη των μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων και β) πότε αναμένεται η εφαρμογή τους῾