Εργατικό Κέντρο Αιγίου: “46 χρόνια Πολυτεχνείο”

46 Χρόνια πέρασαν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου όπου οι «ελεύθεροι πολιορκημένοι» Φοιτητές ενώσανε τα χέρια και υψώσανε τη γροθιά τους φωνάζοντας «ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ».

Οι Φοιτητές αυτοί που παλέψανε για ένα ελεύθερο – δημοκρατικό μέλλον χωρίς λογοκρισία, χωρίς τρόμο, που παλέψανε για να έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση.

Οι Νέοι αυτοί που με τη ψυχή τους γεμάτη ελπίδα χύσανε το αίμα τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Για να ζούμε εμείς οι «Νεοέλληνες» σε μια Δημοκρατική Χώρα ίσων ευκαιριών, με σεβασμό απέναντι στη ζωή και στον άνθρωπο. Για να ζούμε εμείς «οι Ελεύθεροι» χωρίς φόβο και ανασφάλεια.

Σήμερα 46 χρόνια μετά την εξέγερση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ το ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Ζούμε σε μια «Δημοκρατική Χώρα» με άνισες ευκαιρίες όπου η ανεργία δεσπόζει και τα εργατικά δικαιώματα έχουν καταστρατηγηθεί. Η Αστυνομία είναι και πάλι δυστυχώς Κράτος. Τα μνημόνια έχουν εξαθλιώσει τους Έλληνες και 500.000 χιλιάδες νέοι ήδη έχουν φύγει για το εξωτερικό οικονομικοί μετανάστες.

Ζούμε μέσα στη φτώχια και την εξαθλίωση επιβιώνοντας με επιδόματα πείνας αντί με μισθούς, ικετεύοντας καρτερικά για μια θέση εργασίας και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες όλης της χώρας, άνθρωποι με ιδανικά, αξίες και ελπίδα πρέπει όλοι μαζί να μη σταματήσουμε να παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς μνημόνια, χωρίς προστάτες, με καλύτερούς μισθούς και συντάξεις, καλύτερη Παιδεία – Υγεία- Πρόνοια, για καλύτερο Κοινωνικό Κράτος, για να κρατήσουμε τα παιδιά μας στη χώρα μας. Πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε για ποιότητα ζωής, για πολιτισμό χωρίς ρατσισμό και ξενοφοβία.

Πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε και πάλι για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία.

Πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε για την ίδια τη ζωή!

Τιμή και Δόξα στους Νεκρούς του Πολυτεχνείου

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΟΙ ΖΕΙ!!!

Η Δ/ση

Του Ε.Κ.Αιγίου