Επιτυχημένη η 8ήμερη εκδρομή στην Μεγάλη Ελλάδα (Magna Grecia), Κάτω Ιταλία και Σικελία της Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Αιγιαλείας

Η Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Αιγιαλείας ,σε συνεργασία με το πρακτορείο γενικού τουρισμού του κ. Ματθαίου, οργάνωσε και πραγματοποίησε 8ήμερη εκδρομή στην Μεγάλη Ελλάδα (Magna Grecia), Κάτω Ιταλία και Σικελία.

Με θαυμασμό, αγάπη, αλλά και υπερηφάνεια, επισκεφτήκαμε και απολαύσαμε Αρχαιολογικούς χώρους, αρχαίους ναούς, μουσεία, θέατρα, τεχνικά έργα, καθεδρικούς ναούς. Είδαμε τα έργα και την παρουσία των προγόνων μας …..

Περπατήσαμε σε δρομάκια ειδυλλιακά, ιστορικές πλατείες, θαυμάσαμε σύγχρονες πόλεις και σύγχρονα τεχνικά έργα.

Γευθήκαμε την παραδοσιακή ιταλική κουζίνα και τον γνωστό ιταλικό καφέ. Συναντήσαμε και συνομιλήσαμε με τους απογόνους των προγόνων μας , οι οποίοι κατοικούν στις περιοχές Καλαβρίας και Απουλίας και μιλούν τα λεγόμενα Γκραικάνικα. Ακούσαμε από τοπικό συγκρότημα τη μουσική τους και χορέψαμε μαζί τον γνωστό χορό τους Ταραντέλα.

Μπάρι,Τάραντας, Μεταπόντιο, Ρήγιο, Μεσσήνη, Κεφαλού, Παλέρμο, Ακράγαντας, Κατάνια, Αίτνα, Συρακούσες, Ταορμίνα, (Ταυρομένιο), Γκαλατίνα, Λέτσε (Λέχαιο), Καλημέρα, Άλμπερομπέλλο, Ματέρα, Μπάρι. ‘Ηταν ο κύκλος μέσα στον οποίο αφήσαμε ένα κομμάτι της καρδιά μας.

Εκφράζουμε και δημόσια τις ευχαριστίες μας προς το πρακτορείο Ματθαίου. Για την συνεργασία μας, αλλά και για τον οδηγό του λεωφορείου καθώς και για τον συνοδό -αρχηγό και ξεναγό της εκδρομής μας.