Επιτυχημένη η εκδήλωση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας

ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: «ΜΙΑ… ΔΥΣΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ (;)»

 Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας, εκπαιδευτικών από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, το Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας, το Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, το Ειδικό Σχολείο Αιγίου, πολλών διευθυντών- εκπαιδευτικών από τα σχολεία της Αιγιάλειας, καθώς και πολλών γονέων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 04/11/2015 η προγραμματισμένη ημερίδα με θέμα:

«Μελέτη στο σπίτι: Μια… δύσκολη υπόθεση (;)»

στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας.

Η ημερίδα οργανώθηκε στα πλαίσια του «Κοινωνικού Σχολείου» από το Διευθυντή και τους Εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας σε συνεργασία με την κ. Σχολική Σύμβουλο της 7ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Ν. Αχαΐας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πάντα κοντά στο Σχολείο εφημέριος της Ακράτας, πατέρας Ισαάκ, ο Αντιδήμαρχος Αιγίου κ. Γιώργος Γιοβάς, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Τριαντάφυλλος Κιντής, η Υπεύθυνη του Τμήματος Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Π.Ε. Αχαΐας, κ. Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου, η διευθύντρια του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, κ. Χαρά Μαμωνά, η   διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας, κ. Τασία Ευσταθίου, ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας, κ. Αποστόλης Παπαχριστόπουλος, η Υπεύθυνη του Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγίου για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, κ. Εύη Μέγαρη, ο διευθυντής του Λυκείου Ακράτας κ. Παναγιώτης Κουμπούρας, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγιάλειας και Προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου Αιγίου κ. Αθηνά Σκανδάμη, η Προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου Ακράτας κ. Αγγελική Αδαμοπούλου, η Προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Ακράτας κ. Γεωργία Ρόζου, η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Αιγείρας κ. Μαρία Τσώνη, o ταμίας του Αιμοδοτικού Συλλόγου Ακράτας «ο Δεσμός», κ. Παναγιώτης Σταθακόπουλος, πολλοί εκπαιδευτικοί και πλήθος γονέων της ευρύτερης περιοχής.

Ο πρώτος ομιλητής, κ. Γιάννης Καραντζής, τ. Επίκουρος Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Πατρών, ανέπτυξε το θέμα του ρόλου των γονέων στην προετοιμασία των παιδιών στο σπίτι με απλά λόγια και πολλά παραδείγματα.

Ο δεύτερος ομιλητής, κ. Θεόδωρος Μπαρής, Προϊστάμενος Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. Αχαΐας εστίασε στα όρια που πρέπει να βάζουμε στη συμπεριφορά των παιδιών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κ. Βασιλική Φελούκα, Σχολική Σύμβουλο της 7ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Ν. Αχαΐας, η οποία αναφέρθηκε σε πρακτικές συμβουλές για τη μελέτη στο σπίτι.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παρευρισκομένων και των εισηγητών και στο τέλος της εκδήλωσης όλοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και την ευχή να συνεχιστούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις μέσα στη δύσκολη εποχή που ζούμε όλοι μας.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους ομιλητές για την απλότητα, τις γνώσεις αλλά και τις εμπειρίες που μοιράστηκαν μαζί μας, τις πρόθυμες μητέρες των παιδιών μας που επιμελήθηκαν τον μπουφέ, αλλά κυρίως όλους εσάς που, με την παρουσία σας, την ενθάρρυνση και την επιθυμία σας να συνεχιστούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, μας δίνετε δύναμη να συνεχίζουμε…

Αργύρης Νικολόπουλος

 Δντής 1ου Δ.Σ. Ακράτας