Επιτυχίες “Αθηνόδωρου” στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων στην Πάτρα

Την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών σε διασυλλογικό πρωτάθλημα πέτυχε ο τοπικός μας Σύλλογος «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ» στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων και Κορασίδων που διεξήχθη την Κυριακή 3 Μαΐου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, καθώς συγκέντρωσε 99 βαθμούς και κατέλαβε την 2η θέση στην Τελική Κατάταξη των Συλλόγων ανάμεσα σε 21 Συλλόγους της Περιφέρειας Βόρειας Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς. Σε αυτό συνέβαλαν οι 16 αθλητές και αθλήτριες του Αθηνόδωρου που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις και μεγάλες επιδόσεις. Για πρώτη φορά, μάλιστα, τα 5 κορίτσια του Συλλόγου που αγωνίστηκαν στο Πρωτάθλημα κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερους βαθμούς αξιολόγησης από τα αγόρια (57 βαθμούς έναντι 42 των αγοριών).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, σε δρομικά αγωνίσματα συμμετείχαν και οι 5 αθλήτριες το Συλλόγου. Συγκεκριμένα, η Άννα Ιατροπούλου στα 3.000μ Κορασίδων κατέλαβε το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 11.16.85 (νέο ρεκόρ Συλλόγου), πιάνοντας το υψηλό όριο πρόκρισης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Στα 400μ με εμπόδια αγωνίστηκε η Κυριακή Δημητρίου που με επίδοση 70.77 (που αποτελεί νέο ρεκόρ Συλλόγου) κατέλαβε το χρυσό μετάλλιο και κέρδισε και αυτή μια θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων. Θα πρέπει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι και τα δυο κορίτσια ανήκουν στην μικρότερη ηλικιακά κατηγορία και κατάφεραν να προκριθούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της μεγαλύτερης κατηγορίας, δείχνοντας για άλλη μια φορά την καλή τους αγωνιστική κατάσταση. Η Μαρία Καϊάφα στα 100μ Κορασίδων με χρόνο 13.24 κατέλαβε την 5η θέση ανάμεσα σε 31 αθλήτριες παρόλο που και αυτή ανήκει στην μικρότερη ηλικιακά κατηγορία (Παγκορασίδων Ά). Στα 200μ Κορασίδων αγωνίστηκε η Γιώτα Τρίγκα, που με πολύ καλή επίδοση 27.65 κατέλαβε την 4η θέση. Στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχε η Δήμητρα Σκούρα που κατέλαβε την 22η θέση με επίδοση 31.62.

Στο αγώνισμα των 800μ Παίδων αγωνίστηκε ο Δημήτρης Γκραικιώτης, που με μια πολύ καλή επίδοση (2.04.47) κατέλαβε την 2η θέση, χάνοντας κυριολεκτικά στο νήμα το χρυσό μετάλλιο. Ο ίδιος αθλητής αγωνίστηκε και στα 1500μ που με επίδοση 4.19.93 κατέλαβε την 4η θέση. Στα 800μ συμμετείχε ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, στον πρώτο του αγώνα για φέτος, και με επίδοση 2.35.52 κατέλαβε την 11η θέση. Στα 1500μ αγωνίστηκε ο Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου που κατέλαβε την 8η θέση με χρόνο 4.30.03, ενώ στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχε ο Αλέξανδρος Βαζάκας και ο «μικρός» Αποστόλης Χαντζής πραγματοποιώντας και οι 2 ατομικά ρεκόρ και κατέλαβαν την 11η (με 4.45.04)και 14η (με 5.21.23) θέση αντίστοιχα. Στα 400μ Παίδων αγωνίστηκε ο Δημήτρης Ρουμελιώτης, ο οποίος με επίδοση 54.57, που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ κατέλαβε την 6η θέση. Στα 100μ Παίδων αγωνίστηκαν οι μικροί Νίκος Σκούρτης και Ηλίας Τσουμάκας που με επιδόσεις 13.01 και 14.29 κατέλαβαν την 23η και 28η θέση αντίστοιχα. Τέλος, στο αγώνισμα του Ακοντίου συμμετείχε ο Ηλίας Καραμπουλας που με βολή στα 34,69 μέτρα κατέλαβε την 5η θέση.

Στα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών για άλλη μια φορά ο αιγιώτικος Σύλλογος συνέχισε την παράδοση καταλαμβάνοντας τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια την πρώτη θέση στο βάθρο στα 4Χ400μ. Συγκεκριμένα, η ομάδα των αγοριών αποτελούμενη από τους Σπήλιο Δημητρακόπουλο, Δημήτρη Ρουμελιώτη, Παναγιώτη Παπακωνσταντίνου και Κώστα Ιατρόπουλο κατέλαβε το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 3.39.87, πιάνοντας το όριο πρόκρισης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας. Στα κορίτσια, η Γιώτα Τρίγκα, η Κυριακή Δημητρίου, η Άννα Ιατροπούλου και η Μαρία Καϊάφα κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο και την πρόκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με επίδοση 4.22.84, που αποτελεί και νέο ρεκόρ Συλλόγου.

Οι αγωνιστικές εμφανίσεις των αθλητών και αθλητριών του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ συνεχίζονται το προσεχές Σάββατο στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών που θα διεξαχθεί στην Τρίπολη, όπου και πάλι οι αθλητές και αθλήτριες της πόλης μας αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν.