Επιτυχής και γόνιμη η λαϊκή συνέλευση στον οικισμό Αβύθου

Μεγάλη συμμετοχή και αξιόλογες τοποθετήσεις από τους δημότες, χαρακτήρισαν τη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής στον οικισμό Αβύθου της Κοινότητας Ροδοδάφνης Αιγιαλείας, σε συνεργασία της δημοτικής αρχής με το τοπικό συμβούλιο. Η συνέλευση φιλοξενήθηκε στο καφενείο του κ. Λευτέρη Κυριακόπουλου και το παρών έδωσαν αρκετοί κάτοικοι του οικισμού, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση ώστε να συμμετάσχουν στη διαδικασία μιας ευρείας δημοκρατικής συζήτησης για ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητά τους.

Μεταξύ των σημαντικότερων θεμάτων που τέθηκαν επί τάπητος είναι το αποχετευτικό δίκτυο και ειδικότερα η κατασκευή των εσωτερικών δικτύων που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, εξήγησε στους συμμετέχοντες όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στο κόστος του έργου, τις συνδέσεις με το δίκτυο, καθώς και για τα τέλη ύδρευσης/αποχέτευσης αλλά και για την αποκατάσταση όσων υλικών ζημιών προκύψουν κατά τη διάρκεια των εργασιών. Συζήτηση έγινε και για την άρδευση, με σημείο αιχμής  τον νέο τρόπο διαχείρισης που αξιοποιεί η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας και που φιλοδοξεί να βάλει σε σύντομο χρονικό διάστημα τάξη και σειρά σε μια χρονίζουσα άναρχη κατάσταση. Ο κ. Καλογερόπουλος απάντησε και σε ερωτήσεις των κατοίκων σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, με αναφορές στη σημερινή εικόνα που πόρρω απέχει από την απαράδεκτη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία κατάσταση που σημειώθηκε πριν την ανάληψη της σημερινής δημοτικής αρχής, όπως και στη Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων στην Τέμενη, τη συμμετοχή του Δήμου Αιγιαλείας στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αχαΐας, τον καθαρισμό και την τοποθέτηση νέων κάδων κ.α. Επίσης κατατέθηκαν προτάσεις για αξιοποίηση διαθέσιμων χώρων κυρίως στην παραλία Άκολης και πιο ανατολικά μετά τη θέση «Μάτι», πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες της περιοχής.

Η συζήτηση δεν περιορίστηκε στα θέματα της Αβύθου, μιας και έγινε ενημέρωση για το μεγαλεπήβολο έργο του διυλιστηρίου του ποταμού Σελινούντα, για το οποίο έχει κατατεθεί πρόταση χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος «Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και υπήρξαν αναφορές στην αγροτική οδοποιία της ευρύτερης περιοχής, όπως και στις γειτονικές παραλίες Αγίου Γεωργίου και Νέου Κόσμου.

Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα ανάλογες λαϊκές συνελεύσεις σε όλη την έκταση του Δήμου, στο πλαίσιο της αδιάκοπης επικοινωνίας με τους πολίτες. Αξιοσημείωτη, εξάλλου, ήταν η παρουσία του προέδρου της γειτονικής Κοινότητας Σελιανιτίκων κ. Γεωργίου Ρόζου, καθώς η δημοτική αρχή θα προσκαλεί σε κάθε λαϊκή συνέλευση τον πρόεδρο της Κοινότητας όπου θα γίνει η επόμενη επίσκεψη, για ενημέρωση περί της διαδικασίας και βεβαίως για καλύτερη προετοιμασία.