Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας: “Ζητάμε και θα διεκδικήσουμε την εφαρμογή των αναλογικών διοδίων, με βάση την χιλιομετρική απόσταση”

Υπόψιν ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ

ΚΟΙΝ. 1) ΓΡ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ  κ. Αλέξη Τσίπρα

2) ΓΡ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ  ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ κ. Σπίρτζη Χρήστου

3) ΓΡ. ΑΡΧΗΓΟΥ  ΑΞΙΩΜ. ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ κ. Μητσοτάκη Κυριάκου

4) ΓΡ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ κ. Κατσιφάρα Απόστολου

5) ΓΡ. ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΧΑΙΑΣ:  κ. Σπαρτινού, κ. Ριζούλη, κα. Αναγνωστοπούλου, κ.Κατσανιώτη, κ. Φωτήλα, κ. Καραθανασόπουλου, κ. Παπαθεοδώρου, και κ. Νικολόπουλου

6) ΓΡ . ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Σ.Ε.Ε  κ. Κορκίδη Βασίλειου

7) ΓΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ο.Ε.Σ.Π & ΝΔΕ κ. Παυλίδη Ηλία

8) ΓΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΧΑΪΑΣ κ. Μαρλαφέκα Πλάτωνα

 

Ήρθε η ώρα μετά από 5 χρόνια, της πλήρους λειτουργιάς του οδικού άξονα Κορίνθου –Αίγιου – Πατρών.

Κύριοι της Ολυμπίας οδού, περιμέναμε όλα αυτά τα χρόνια την ολοκλήρωση του έργου στο κομμάτι Αίγιο – Πάτρα, καταστρέφοντας τα αυτοκίνητα μας και κάνοντας την καθημερινή μας μετακίνηση πολύ δύσκολη και επικίνδυνη λόγω των έργων.

Από την πλευρά σας, λοιπόν, δεν λάβατε καθόλου σοβαρά υπόψη σας ούτε την αρχή της αναλογικότητας, ούτε δείχνετε να σας ενδιαφέρουν οι κάτοικοι  του Αιγίου και της Αιγιαλείας  που είτε εργάζονται για ένα μεροκάματο στην Πάτρα, είτε διαμένουν οι οικογένειές τους, είτε έχουν έδρα οι επιχειρήσεις τους και αναγκάζονται να περάσουν μια και δυο φορές την ημέρα.

Ταλαιπωρήθηκαν τόσα χρόνια αδιαμαρτύρητα και τώρα τους καλείται να πληρώσουν διόδια για μια απόσταση 30 περίπου χιλιομέτρων.

Ζητάμε άμεσα και θα διεκδικήσουμε την εφαρμογή των αναλογικών διοδίων, με βάση την χιλιομετρική απόσταση ακόμα και την ελεύθερη διέλευση γι αυτούς που υποχρεώνονται λόγο κατοικίας και εργασίας να περάσουν καθημερινά .

Βρείτε άμεσα μια λύση που θα υποκαθιστά την άδικη οικονομική επιβάρυνση που έχετε επιβάλλει  στους κατοίκους του Αιγίου, της Αιγιαλείας και στις οικογένειές τους.

Είναι άδικο σε καιρούς κρίσης ο Έλληνας φορολογούμενος να μην μπορεί να απολαύσει ένα τόσο μεγάλης σημασίας έργο που πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Αντίθετα συνεχίζει λόγω οικονομικής δυσπραγίας να χρησιμοποιεί την Παλαιά και επικίνδυνη Εθνική οδό.

Ως Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας :  

ΖΗΤΑΜΕ από τον κ. Πρωθυπουργό και τον κ. Υπουργό να δώσουν άμεση λύση σε αυτήν την αδικία.

ΖΗΤΑΜΕ από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης , τους Βουλευτές του νομού Αχαΐας και τους υπόλοιπους φορείς να συνδράμουν για την επίλυση αυτής της ανισότητας.

Παρακαλούμε να καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να γίνει αποδεκτό το αίτημα μας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας .

Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας και το Προεδρείο του θα δίνει παντού και πάντα δυναμικά το παρόν για την αποκατάσταση κάθε μορφής αδικίας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος: Παπαδόπουλος  Π. Χαράλαμπος                                                           

Η Γ. Γραμματέας:  Χρονοπούλου  Μαρία