ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: “Μήπως πρέπει να κηρύξουμε μια νέα Επανάσταση; Μήπως πρέπει να γίνουμε και εμείς ένας νέος Παλαιών Πατρών Γερμανός;”

Στο προσωπικό του blog ο Σεβασμιότατος Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, με μια μακροσκελή αναλυτική αναφορά με κυρίαρχο θέμα το διωγμό της Ορθοδοξίας μας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου  προς τους πιστούς, και φαίνεται ιδιαίτερα ανήσυχος για τις αλλαγές που επέβαλαν στην Ορθοδοξία μας και τον αποπροσανατολισμό που κάποιοι επιδιώκουν για τα παιδιά μας. Μεταξύ άλλων ο κ. Αμβρόσιος αναφέρει:

-“Ως φαίνεται, είμεθα πρό δυσαρέστων διά τήν Εκκλησίαν εξελίξεων… Ο πολιτικός κόσμος εις τήν πλειονότητά του προτιμά Ελλάδα άθρησκον, μέ τήν Εκκλησίαν ως πολιτιστικόν καί μνημειακόν παράγοντα. Εάν, όπως φημολογείται, μέ τήν αναθεώρησιν του Συντάγματος οικοδομηθεί καί θεσμοθετηθεί τό άθρησκον κράτος, ημείς πρέπει να αναλάβωμεν ευρείαν και συστηματικήν διαφώτισιν του Ορθοδόξου λαού, δια να γνωρίσει τας επιπτώσεις της διά νόμου αλλοιώσεως της Ελληνορθοδόξου ταυτότητός τουΜ.

Αδελφοί μου, σήμερα

– Ο Χριστός μας ξανασταυρώνεται! –  Ο Τίμιος Σταυρός αποκαθηλώνεται!  – Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας αφαιρεί τον Σταυρόν από το κοντάρι της Σημαίας μας!   – Η Παναγία μας εξωστρακίζεται από την ζωή μας!

– Η εικόνα της Θεοτόκου απορρίπτεται σε καλάθους αχρήστων!

– Η Ορθοδοξία μας διώκεται!

– Η εβδόμη Εντολή του Θεού περί της “εβδόμης ημέρας”  ποδοπατείται!  – Η αργία της ημέρας της Κυριακής έχει καταργηθή!

– Ο εκκλησιασμός των μαθητών των Δημοσίων Σχολείων   οδηγείται προς την κατάργησή του!  –  Τα ήθη ανατρέπονται!  – Η Ομοφυλοφιλία νομιμοποιείται!

– Ο Ισλαμισμός ευνοείται  και εξαπλούται ολοταχώς!

– Η Ελλάδα μας αποχριστιανίζεται!

– Η εθνική μας συνείδηση νεκρώνεται!

– Δήμαρχος του Λεκανοπεδίου της Αττικής αρνήθηκε την  ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου στο τέλος μιας εκκλη- σιαστικής Λιτανείας!  – Η ένδοξος ιστορία μας αλλοιώνεται!

– Όλα, ΝΑΙ ΟΛΑ, αναποδογυρίζονται, ανατρέπονται!  – Η αθεΐα θριαμβεύει!  – Η “πανθρησκεία”, ο “Οικουμενισμός”, προωθείται συστηματικώς και  ολοταχώς!

–  Η παγκοσμιοποίηση του Πλανήτη μας είναι η αιτία όλων αυτών των νέων δραστηριοτήτων, η “globalization” !!!

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ” 22.09.2017

– “Η Πανθρησκειακή προπαγάνδα μέσα από τα Θρησκευτικά”, γράφει μια ανήσυχη ψυχή, η Μαριάνθη: “Παρατήρησα, ότι στο δημοτικό γίνεται μια κατάφωρη  υπέρ του Ισλάμ και του Εβραϊσμού, μέσα από εικόνες για την θρησκεία αυτών  των δύο, καθώς και υπέρ προσφύγων, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να αναφέρουν πως Ö.και ο Χριστός ήταν πρόσφυγας σαν παιδάκι!” Παράλληλα “στο δημοτικό διδάσκουν και λιγάκι Κοράνι και ΤΕΝΑΔ (Ταλμούδ)Ö.καθώς και μια αναφορά για το τι λέει το Κοράνι  για τη μητέρα του Χριστού” (βλ. Μακελειό, 16-17.09.2017).

– “Με αντισυνταγματικούς Νόμους δολοφονούν το μέλλον των παιδιών μας”, γράφει και ο Συνταγματολόγος κ. Βασίλειος Σπύρου, εκφράζοντας την αγανάκτησή του (Βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 03.09.2017).

– Στην εφημερίδα “ΤΟ ΠΑΡΟΝ” δημοσιεύεται  η κραυγή αγωνίας μιάς Μητέρας, η οποία απευθύνεται καί πρός τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Παιδείας. Διερωτάται, καί  πολύ ορθώς,: ΪΤι είδους άνθρωποι θα γίνουν τα παιδιά; “Επιστήμη, χωριζομένη αρετής, πανουργία φαίνεται” (Πλάτωνας). Πως όμως θα αποκτήσουν αρετή τα παιδιά, όταν τα μεγαλώνουμε προσπαθώντας να γκρεμίσουμε μέσα τους την πίστη σε καθε τι ανώτερο;Μ (βλ. 24.09.2017, σελ. 14).

Σήμερα χάνεται η Ορθοδοξία μας! Χάνεται επίσης  και η Ελλάδα μας! Η Ελληνορθόδοξος Παράδοσις ευρίσκεται υπό διωγμόν! Επομένως η θα πάμε στον διάλογο με “το γάντι” ή θα πάρουμε μαζί μας και “κανένα καρυοφίλι”! Μήπως πρέπει να κηρύξουμε μια νέα Επανάσταση; Μήπως πρέπει να γίνουμε και εμείς ένας νέος Παλαιών Πατρών Γερμανός; Και εν ανάγκη, να πέσουμε επί των επάλξεων! Να αγωνισθούμε και πάλι  “για του Χριστού την πίστη την αγία και της Πατρίδος την ελευθερία”; Εύχομαι η φωνή μου να μη πέσει στο κενό.

 Με αδελφική αγάπη και ασπασμούς

 Ένας ταλαίπωρος άνθρωπος, αμαρτωλός και τρισάθλιος

 +ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

ο οποίος αριθμεί:

79 έτη στον αγώνα της ζωής, δηλ. 28.949 περίπου ημέρες, αγωνιζόμενος τον καλόν αγώνα της ζωής, εκ των οποίων: 56 έτη στην Ιερωσύνη,

43 έτη στη Διοίκηση της Εκκλησίας μας,

41 έτη στην Αρχιερωσύνη,

39 έτη ως Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και είναι,

5ος στην Επετηρίδα, ως προς τα πρεσβεία στην σειρά της Ιεραρχίας σήμερα!

 

Διαβάστε περισσότερα στο http://mkka.blogspot.gr/2017/09/