Επιπλέον χρηματοδότηση στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας

Μέσω Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για την επισκευή των κρηπιδωμάτων στο παλαιό λιμάνι Αιγίου

Το δρόμο της δημοπράτησης παίρνει το πολύ σημαντικό έργο της επισκευής κρηπιδωμάτων του παλαιού λιμένα Αιγίου, μιας και εγκρίθηκε πρόσφατα από το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η πρόταση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για επιπλέον χρηματοδότηση 78.816,17 € προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας, ώστε να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

Ειδικότερα, το 2014 είχε εγκριθεί εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης η ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με χρηματοδότηση 100.000 €. Τον Ιούλιο του 2021, η σημερινή διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου ζήτησε την επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 78.816,17 ευρώ, ώστε να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση Κρηπιδότοιχου Παλαιού Λιμένα Αιγίου» συνολικού ποσού 178.816,17 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου απρόβλεπτα, Γ.Ε. & Ε.Ο. Φ.Π.Α.), αφού εκπόνησε μελέτη από την οποία και προέκυψε ο τελικός προϋπολογισμός.  Η μελέτη έχει ήδη εγκριθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας και όλα είναι πλέον έτοιμα για την δημοπράτηση.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας κ. Βασίλης Χριστόπουλος, συναντήθηκε πρόσφατα με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις για το εν λόγω έργο αλλά και για τα άμεσα σχέδια του Λιμενικού Ταμείου για ουσιαστική ανάπτυξη και πρόοδο της λιμενικής ζώνης του Αιγίου. “Το έργο της επισκευής των κρηπιδωμάτων του παλαιού λιμένα είναι το πρώτο αμιγώς λιμενικό έργο που θα πραγματοποιηθεί στο Αίγιο, μετά την κατασκευή του νέου λιμένα το 2014 και με την ολοκλήρωσή του θα βελτιώσει την κατάσταση του κρηπιδότοιχου του παλαιού λιμένα μας, που είναι και το ζητούμενο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γενικό Γραμματέα και του συνεργάτες του που κατάλαβαν την αναγκαιότητα του αιτήματός μας και μας ενέκριναν την επιπλέον χρηματοδότηση. Με όραμα, σχέδιο, μελέτες και εξειδικευμένους συνεργάτες, το ΔΛΤΑ προσπαθεί να εκσυγχρονίσει και να αναπτύξει με σύγχρονα εργαλεία όπως το master plan, τον λιμένα Αιγίου” σημειώνει σε δηλώσεις του ο κ. Χριστόπουλος.

 

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Βασίλης Γ. Χριστόπουλος