Επίσκεψη του Ε.Κ.Α.ΜΕ. Αιγίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας

Ένας από τους λόγους ύπαρξης και λειτουργίας του Ε.Κ.Α.ΜΕ. /ΑμεΑ Αιγίου είναι η κοινωνικοποίηση και ομαλή ένταξη των ατόμων με αναπηρίες. Όμως οι ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούμε τα τελευταία χρόνια δεν άφηναν περιθώρια για τέτοιου είδους δράσεις και η προσπάθεια των εκπαιδευτών και του Δ.Σ. έβρισκε εμπόδια. Έπρεπε να περιοριστούν οι ανθρώπινες επαφές που τόσο έχουν ανάγκη τα άτομα με αναπηρίες και να διακοπούν οι μετακινήσεις και οι επισκέψεις οι οποίες δίνουν στα άτομα αυτά γνώσεις, κοινωνικές δεξιότητες και φυσικά χαρά.

Η πρώτη πρόσκληση που δέχθηκε το Ε.Κ.Α.ΜΕ. για την εκπαιδευτική περίοδο 2021-2022 ήταν από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών το οποίο οργάνωσε δράσεις ειδικού ενδιαφέροντος για αμεα στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021 «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους» με ξεναγήσεις και βιωματικά εργαστήρια. Φυσικά ανταποκριθήκε αμέσως στο κάλεσμα και οι εκπαιδευόμενοι με τους συνοδούς τους την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 απόλαυσαν τη φιλοξενία των αρχαιολόγων, ξεναγήθηκαν και ζωγράφισαν αντίγραφα των εκθεμάτων.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί την κα Λίλα Κουτσουμπελίτη και κα Ιωάννα Παπαβραμοπούλου που ήσαν υπεύθυνες του προγράμματος και με περίσσια ευαισθησία, υπομονή και αγάπη τους υποδέχθηκαν και τους συνόδεψαν εξηγώντας τους όλα τα εκθέματα.

Με ανυπομονησία αναμένουν οι εκπαιδευόμενοι την επόμενη έξοδο και το Δ.Σ. και οι εκπαιδευτές τους υπόσχονται πως θα τη δρομολογήσουν άμεσα αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία.