Επίσημος θεσμός το Παιδικό Καρναβάλι Αιγιαλείας

 Η καθιέρωση του Παιδικού Καρναβαλιού Δήμου Αιγιαλείας ως θεσμού υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιαλείας σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, της Καρναβαλικής Επιτροπής και τοπικών φορέων, ήταν το αντικείμενο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στα τοπικά ΜΜΕ στο γραφείο του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, παρουσία των αντιδημάρχου κ.κ. Στράτου Βαρδάκη και Γιώργου Φραγκονικολόπουλου, του προέδρου της Κοινότητας Αιγίου κ. Γιώργου Γκιώνη και των μελών της Καρναβαλικής Επιτροπής.

Όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Καλογερόπουλος, η μεγάλη επιτυχία της φετινής σειράς εκδηλώσεων οφείλεται στην σπουδαία δουλειά των διοργανωτών, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι δεν καταγράφηκε κανένα πρόβλημα ή δυσάρεστο γεγονός. «Η επιτυχία αυτή μας οδηγεί στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας, με το να χαράξουμε τον δρόμο της καθιέρωσης του Παιδικού Καρναβαλιού σε θεσμό, που μπορεί να αποφέρει μέσω της διασκέδασης τόσο κοινωνική όσο και οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος, ο οποίος επίσης σημείωσε ότι το ενθουσιώδες κλίμα που επικράτησε έδειξε παράλληλα τι σημαίνουν οι λέξεις προσφορά, εθελοντισμός και ανιδιοτέλεια και πόσο καλά αποτελέσματα φέρνουν, όταν υπάρχει εμπιστοσύνη και καλή συνεργασία μεταξύ των διοργανωτών.

Το λόγο ακολούθως πήρε ο πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής κ. Μένιος Κουτρόπουλος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους πάντες για τη συμμετοχή, σημείωσε χαρακτηριστικά πως για πρώτη φορά η δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε θετικά και με προθυμία στο πλάνο που κατατέθηκε εκ μέρους των διοργανωτών του Παιδικού Καρναβαλιού, αφού τόσο ο Δήμος όσο και τα Νομικά του Πρόσωπα (ΔΗΚΕΠΑ, Λιμενικό Ταμείο, ΝΠΔΔ, Σχολική Επιτροπή α’βάθμιας εκπαίδευσης) συντονίστηκαν αποτελεσματικά και με ταχύτητα στις απαιτούμενες διαδικασίες. «Η Αιγιάλεια μπορεί να γίνει καρναβαλικός προορισμός κι εμείς θα εργαστούμε γι’αυτό» συνέχισε ο κ. Κουτρόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε δημόσια τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής: Νατάσα Βλάχου, Ντία Παναγοπούλου, Διονύσης Λουκόπουλος, Λεωνίδας Θεοφανόπουλος, Μαίρη Καβούνη, Ανδρέας Σταυρόπουλος, Φίλιππος Δεληγεωργόπουλος, Αποστόλης Δεληγάκης, Δημήτρης Ζωιτσούδης, Βάσω Δημητρακοπούλου και Ανδρέας Μαρκοράς.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις των υπολοίπων μελών της Καρναβαλικής Επιτροπής, που ήδη ξεκινούν τις προετοιμασίες για το Παιδικό Καρναβάλι 2024, με την υπόσχεση όλοι οι δημότες και οι επισκέπτες και κυρίως τα παιδιά, οι αυριανοί πολίτες, να στολίσουν τη ζωή τους με το χαμόγελο που τους αξίζει.