Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές στο Αγρίνιο

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος επτά μελών της συμμορίας

Οι δράστες εκποιούσαν τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήριο στο Μεσολόγγι

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά δεκαεννέα κλοπές σε οικίες και μια κλοπή μοτοσικλέτας

Ένα από τα μέλη της σπείρας διέπραττε και απάτες προφασιζόμενος τον υπάλληλο του Ο.Δ.Δ.Υ.

Εξακριβώθηκε, στο πλαίσιο μεθοδικών και εμπεριστατωμένων ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, η δράση εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε κλοπές, σε οικίες στο Αγρίνιο.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της κλοπής κατά συναυτουργία και της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, σε βάρος επτά ημεδαπών (έξι άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας από 23 μέχρι και 53 ετών, τα πλήρη στοιχειά των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Επιπλέον, ένας 48χρονος ημεδαπός μέλος της σπείρας, κατηγορείται και για διάπραξη απατών κατ εξακολούθηση σε βάρος πολιτών, με το πρόσχημα πώλησης οχημάτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συστηματικής έρευνας των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, προέκυψε ότι, οι δράστες ενεργώντας σε ομάδες των δύο ή τριών ατόμων, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαπράξει το τελευταίο εξάμηνο, στο Αγρίνιο, δεκαεννέα κλοπές σε οικίες και μια κλοπή μοτοσικλέτας.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες είτε διερρήγνυαν με αιχμηρά αντικείμενα  τις οικίες των παθόντων, είτε εισέρχονταν σε αυτές από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα, τα οποία στη συνέχεια εκποιούσαν σε ενεχυροδανειστήριο.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της συμμορίας από την εγκληματική δράση τους ξεπερνά το ποσό των (46.000) ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των ενεχυροδανειστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα και ρολόγια για τα οποία ερευνάται η προέλευση τους.

Επιπλέον, σε ότι αφορά τον 48χρονο, από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε, ότι προφασιζόμενος τον υπάλληλο του Ο.Δ.Δ.Υ. και αναφέροντας ότι έχει συγγενικές σχέσεις με τον Διευθυντή του Οργανισμού, κατάφερε να εξαπατήσει πέντε πολίτες και να τους αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των (3.200) ευρώ, πείθοντας τους ότι θα συμμετείχαν σε δημοπρασία και θα αγόραζαν οχήματα σε πολύ χαμηλή τιμή.

Για την ταυτοποίηση των δραστών, οι αστυνομικοί αξιοποίησαν ειδικές ανακριτικές μεθόδους, καθώς και στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά τις εξερευνήσεις των τόπων των περιστατικών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.