Εντυπωσιακή άσκηση της Πυροσβεστικής Αιγίου στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου

Εντυπωσιακή άσκηση ετοιμότητας για πυρκαγιά, σεισμό και απεγκλωβισμό ατόμου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου.

Συγκεκριμένα το σενάριο περιελάμβανε τον τρόπο διαδικασίας που ακολουθήθηκε από το σχολείο μετά από μεγάλο σεισμό, που είχε ως συνέπεια τον εγκλωβισμό μαθητή, αλλά και πυρκαγιά που παρουσιάστηκε στο σχολικό χώρο, μετά από βραχυκύκλωμα λόγω της σεισμικής δόνησης.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, ο διευθυντής του σχολείου κ. Αλέξης Κατεργάρης επικοινώνησε κατευθείαν μετά το σεισμό, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου που έφθασε αμέσως στο σχολικό χώρο και ακολούθησε τα προβλεπόμενα με μεγάλη επιτυχία, ενώ αμέσως ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί επικοινώνησαν με τους γονείς των παιδιών. 

Oι πυροσβέστες εξήγησαν στα παιδιά τους τρόπους προφύλαξης και ποιες ενέργειες πρέπει να ακολουθήσουν μετά από τέτοια περιστατικά ώστε να είναι ασφαλή και προστατευμένα.

Στη συγκεκριμένη άσκηση έλαβαν μέρος δέκα άνδρες της Πυροσβεστικής Αιγίου, με  επικεφαλής τον υποδιοικητή κ. Ανδρέα Ζαφειρόπουλο. Οι πυροσβέστες απάντησαν σε όλες τις απορίες των παιδιών, που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την εν λόγω άσκηση, ενώ ο Διευθυντής του σχολείου κ. Αλέξης Κατεργάρης ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για την συγκεκριμένη επιχείρηση δράσης και την υπομονή τους να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών, με την ευχή όλα αυτά να μην τα βιώσει κανείς ποτέ!

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ