Εντυπωσίασε στο Κατάκολο ο Χορευτικός ΄Ομιλος Αιγίου

Το Πολιτιστικό Πάρκο του Κατακόλου και η οργανωτική επιτροπή του Οlympia Culture Festival διοργάνωσαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας – Ανάπτυξης και Τουρισμού, Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών και χορωδιών με την βοήθεια του Πολιτιστικού Κέντρου εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Ηλείας ενώ την επικοινωνία είχε αναλάβει η ΕΡΑ Ρ/Σ Πύργου 102,4 fm από τις 17 έως 26 Ιουνίου 2016.
Στο διάστημα του δεκαημέρου αυτού, φιλοξενήθηκαν 32 χορευτικά και χορωδίες όλα στο epihotel Odysseas  με δωρεάν διαμονή μιάς βραδιάς και με προσφορά δείπνου και πρωϊνού. Την τελευταία βραδιά στις 26/6 παρουσίασαν πρόγραμμα η χορωδία γυναικών Σιάτιστας, ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, ο Σύλλογος Κρητικών Ν. Ηλείας ¨η Μεγαλόνησος¨ και ο Χορευτικός Σύλλογος ¨Μωραϊτες εν χορώ¨.
Όλα τα συγκροτήματα ήσαν πολύ υψηλού επιπέδου, αλλά την παράσταση έκλεψαν τα παιδιά στεριανού συγκροτήματος του Χορευτικού Αιγίου. Απόδειξη της εντύπωσης που έκανε ο Χορευτικός είναι το γεγονός ότι ο Διευθυντής του Ξενοδοχείου Βαγγέλης Αγάλου, στον περίβολο του οποίου υπήρχε το Πολιτιστικό Πάρκο είπε: < είσθε το καλλίτερο συγκρότημα και από χορευτικά και από χορωδίες που είχαμε στο δεκαήμερο. Σας περιμένουμε και του χρόνου. Εαν θέλετε μπορείτε να πάρετε μέρος και στο παιδικό Φεστιβάλ που θα πραγματοπιοιθεί στις 10 Σεπτεμβρίου. >.  Επίσης μερικοί από τους θεατές  που παρακολούθησαν την παράσταση συνεχάρηκαν στον διευθυντή τα παιδιά, που ήσαν όλα χαμογελαστά, τέλεια στον συγχρονισμό, με δυναμισμό που συγκλόνισε και υποχρέωσε τους θεατές στο πιό δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα. Η Αιγιώτικη αποστολή επέστρεψε στο Αίγιο την Δευτέρα 27/6/2016.
ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΟΙΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ 1963 ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ.
Την προηγούμενη ημέρα Σάββατο 25/6 άλλοι χορευτές του νεανικού τμήματος νησιωτών, χόρεψαν για τους Αιγιώτες που αποφοίτησαν από το τότε 6/τάξιο Γυμνάσιο Αρρένων Αιγίου το 1963. Η παρουσία τους συγκίνησε τους 70άρηδες πλέον, που για μία ακόμα φορά συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία του ακούραστου Παντελή Νικολόπουλου. Το χειροκρότημα προς τους νεαρούς χορευτές αλλά και η ευγενική συμπεριφορά και οι νουθεσίες προς αυτούς από τους ¨¨νεαρούς¨¨  του 1963, έκανε μεγάλη εντύπωση στα παιδιά.