Εντυπωσίασε η Χορωδία Αιγίου στο 6ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Νάουσας

Με εμφάνιση στο 6ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Νάουσας, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου και πλήθος κόσμου, ξεκίνησε το Σάββατο 14 Οκτωβρίου η νέα καλλιτεχνική περίοδος της Χορωδίας Αιγίου.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν η Χορωδία Αιγίου 1933, η Μικτή Χορωδία Λιβαδειάς, η Χορωδία Λέσχης Φιλόμουσων Λάρισας, η Μικτή Χορωδία Καβάλας και η Μικτή Χορωδία και Μαντολινάτα Νάουσας.

Η χορωδία Αιγίου τραγούδησε ερμηνεύοντας άψογα το ρεπερτόριο της συνοδευόμενη από την πιανίστα κ. Χριστίνα Αποστολοπούλου και έκανε το πυκνό ακροατήριο να ξεσπά σε παρατεταμένα και ηχηρά χειροκροτήματα. Το Δημοτικό θέατρο των επτακοσίων θέσεων ήταν κατάμεστο, με όρθιους έως το φουαγιέ και την είσοδο. Το φινάλε δεν περιγράφεται, το θέατρο σείστηκε με την απόλυτη ερμηνεία από τη σοπράνο Μαρία Πεττεμερίδη της μεγάλης επιτυχίας « Spente le Stelle» και έκανε το κοινό να χειροκροτεί επί 5 ολόκληρα λεπτά φωνάζοντας μπράβο και μπιζάροντας τη χορωδία και τη Σολίστ. Αλησμόνητες στιγμές αλήθεια……!

Συγχαρητήρια « σας θαυμάσαμε, μελωδική και τεχνική χορωδία, τραγουδιστές με άψογη σκηνική παρουσία, η σολίστ αγγίζει την μουσική τελειότητα δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω την φανταστική απόδοσή σας , άψογο ρεπερτόριο ξεχωριστό για χορωδία, μας πήγατε στα σύννεφα, μισό λεπτό να επανέλθουμε και να σας προσφέρουμε τα αναμνηστικά»,   είπε ο παρουσιαστής του Φεστιβάλ κ. Κ. Βαρβέρης και κάλεσε τη Βουλευτή του Νομού κ. Φρόσω Καρασαρλίδου να επιδώσει το αναμνηστικό του Φεστιβάλ στο μαέστρο κ. Λ. Χαραλαμπόπουλο και η πιανίστα της Χορωδίας κ. Χριστίνα Αποστολοπούλου έδωσε το δώρο της Χορωδίας Αιγίου στον πρόεδρο του Φεστιβάλ.

Μετά τη συναυλία ακολούθησε δείπνο με όλες τις χορωδίες και γλέντι έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης αποστολής οι χορωδοί επισκέφτηκαν την Ι. Μονή Παναγίας Σουμελά, τα ιαματικά λουτρά Πόζαρ στο Καϊμακτσαλάν, τον Αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και στην επιστροφή το Μέτσοβο.