Ενημερωτική ημερίδα στην Πάτρα με θέμα : « Ψυχική και Σωματική Υγεία εργαζομένων σε Σωφρονιστικά Καταστήματα »

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Ένωση Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης Πατρών.

Εργαζόμενοι των φυλακών και αστυνομικοί είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν  από Ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας και έμπειρο ιατρικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Οι προληπτικές και ενημερωτικές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στη Δυτική Ελλάδα θα συνεχιστούν αμείωτα

Με ιδιαίτερη επιτυχία, διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, χθες 26-4-2017, στο Αστυνομικό Μέγαρο Αχαΐας, στην Πάτρα, ενημερωτική ημερίδα με θέμα : «Ψυχική και Σωματική Υγεία εργαζομένων σε Σωφρονιστικά Καταστήματα ».
Η ενημερωτική εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Ένωση Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης Πατρών και την παρακολούθησαν οι υπάλληλοι της εξωτερικής φρουράς των φυλάκων Πατρών, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, διοικητικό – επιστημονικό προσωπικό της φυλακής αλλά και αστυνομικοί.

Η συγκεκριμένη ημερίδα εντάσσεται στις συνεχόμενες ενημερωτικές δράσεις που η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση πραγματοποιεί στη Δυτική Ελλάδα, με σκοπό την πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, την πρόληψη του εγκλήματος και την αγαστή και αποτελεσματικότερη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τους φορείς και της Αρχές της περιοχής μας.

Κατά την ημερίδα αναπτύχτηκαν οι εξής θεματικές ενότητες :
• Άγχος και κρίσεις πανικού: Κατανόηση και αντιμετώπιση,
• Προφύλαξη από μεταδιδόμενα νοσήματα στην καθημερινή πράξη,
• Αναγνώριση Ψυχικών Διαταραχών – προληπτική παρέμβαση της αυτοκτονίας.

Τις θεματικές ενότητες ανέπτυξαν οι Υγειονομικοί Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας – Ψυχολόγοι, Αστυνόμος Β΄ ΤΣΑΚΩΝΑ Ιωάννα και Αστυνόμος Β΄ ΧΑΣΑΠΗ Θεοδώρα και η Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Επιμελήτρια Α΄ της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, «Παναγία η Βοήθεια», κα. Ιουλία ΣΥΡΟΚΩΣΤΑ, ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Α΄ ΣΦΕΤΣΟΣ Χαράλαμπος.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού και Διοίκησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Δημήτριος ΔΡΙΒΗΛΑΣ, ο Βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και ο Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης Πατρών, κ. Βασίλειος ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ, ενώ αναγνώστηκε και χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Ευτύχιου Φυτράκη.

Οι εργαζόμενοι στις φυλακές, αλλά και οι αστυνομικοί είχαν τη δυνατότητα μέσω μιας διαδραστικής λειτουργιάς να αντλήσουν γνώσεις, να υποβάλλουν ερωτήματα και να λάβουν χρηστικές συμβουλές και οδηγίες για ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους πράξη.

Επισημαίνεται ότι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί παρόμοιες ενημερωτικές δράσεις, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, καθώς και για την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας και εξωστρέφειας προς τους πολίτες.