Ενδιαφέρουσες οι Κυριακάτικες ομιλίες της Ιεράς Μητρόπολης στους “Νέους Ορίζοντες”

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου ε.έ πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εσπερινή ομιλία στην Αίθουσα του Κέντρου Νεότητος «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», όπου προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Παπαβαρνάβας, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου με θέμα: «Οι πνευματικοί ληστές».

Ο ομιλητής, με τον γλαφυρό του λόγο, ανέπτυξε το θέμα του, που αφορά στους λογισμούς. Οι λογισμοί είναι γνώρισμα των λογικών όντων, δηλαδή των ανθρώπων. Οι απλοί και αγαθοί λογισμοί βοηθούν τον άνθρωπο να αποκτήσει εσωτερική ειρήνη και ισορροπία στη ζωή του, ενώ οι σύνθετοι και εμπαθείς λογισμοί, ως άλλοι ληστές, αφαιρούν από τον άνθρωπο την αγάπη, την πνευματική χαρά και του προξενούν σύγχυση, ταραχή και ζάλη

Ο διάβολος πολεμά τον άνθρωπο με την ακηδία και τους εμπαθείς λογισμούς, με σκοπό να μας αναστατώσει, να μας απελπίσει, να μας φέρει σε σύγκρουση με τους άλλους, να μας απομακρύνει από το Θεό και την Εκκλησία, ώστε νa μας οδηγήσει στην αιώνια απώλεια.

Προκειμένου να ξεφύγουμε από τις παγίδες του διαβόλου πρέπει να αγωνιζόμαστε με την μυστηριακή ζωή και την προσευχή, να θεραπεύσουμε τα πάθη μας και κυρίως το πάθος της υπερηφάνειας, το οποίο μας χωρίζει από τον ταπεινό Θεό, να καλλιεργήσουμε την ταπείνωση, η οποία διαλύει τις πανουργίες και τα βέλη του διαβόλου και να μάθουμε να κάνουμε απλούς, αγαθούς και ευσεβείς λογισμούς. Τότε, η Χάρη του Θεού θα μας επισκιάσει και θα βρούμε την εσωτερική γαλήνη και την ειρήνη με τους συνανθρώπους μας.

Την ερχομένη Κυριακή 20η Νοεμβρίου 2016 δεν θα πραγματοποιηθεί ομιλία, λόγω του Πανηγυρικού Εσπερινού που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Αιγίου.