Εναλλακτική πρόσβαση στη λίμνη Τσιβλού μέσω εργασιών βελτίωσης της επαρχιακής οδού 21

Εργασίες βελτίωσης ξεκινούν σύντομα στην επαρχιακή οδό 21, από τον οικισμό Τσιβλό έως την Άνω Ποταμιά στην περιοχή της Αιγιάλειας, καθώς σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας προβλέπονται παρεμβάσεις προϋπολογισμού 1,5 εκατ ευρώ που περιλαμβάνουν την ασφαλτόστρωση του σημερινού χωματόδρομου σε μήκος τουλάχιστον 4 χλμ , όπως επίσης εργασίες για την απορροή όμβριων υδάτων, καθαρισμός τάφρων, κατασκευή τοίχων για την αντιστήριξη των πρανών όπου απαιτείται, κατασκευή τάπητα κυκλοφορίας όπου κρίνεται απαραίτητο, διαγράμμιση του οδοστρώματος και τοποθέτηση σημάτων κυκλοφορίας.

Με τις παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν ο δρόμος που σήμερα χρησιμοποιείται για αγροτικές εργασίες εξελίσσεται σε εναλλακτική πρόσβαση με μαγευτικές εναλλαγές στο τοπίο, στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Τσιβλού, πέρα από την γνωστή πρόσβαση μέσω Ακράτας.

Στόχος είναι να βελτιωθεί ένας ακόμη δρόμος πρόσβασης και να αναδειχθεί περαιτέρω η μικρή, γαλαζοπράσινη, αλπική λίμνη Τσιβλού, όπως και οι υπόλοιποι «κρυμμένοι θησαυροί» που υπάρχουν στην γύρω περιοχή.