Μπλόκο στην πώληση διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ

Μετά το πρώτο lockdown και τις επιστολές του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας προς στον Υπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη στις 31 Μαρτίου 2020 με αρ.πρωτ. 6481 και στις  3 Νοεμβρίου 2020  με αρ.πρωτ 6609 καθώς και τις πιέσεις μας στην Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης αλλά και την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, επιτέλους ήρθε η πολυπόθητη δικαίωση των προσπαθειών μας.

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, απαγορεύεται  πλέον η πώληση διαρκών προϊόντων από τις πολυεθνικές και τα υπερμάρκετ που μένουν ανοιχτά κατά την διάρκεια του lockdown. 

Αποκαθίσταται κατά τον τρόπο αυτό η ισότητα των όπλων στην αγορά και αποφεύγεται μια σημαντική στρέβλωση του υγιούς ανταγωνισμού, καθώς απαγορεύεται πλέον στα μεγάλα σούπερ μάρκετ να εκμεταλλευτούν προνομιακά την λειτουργία τους για να οικειοποιηθούν προς όφελός τους ενόψει της πανδημίας  ένα μεγάλο κομμάτι του τζίρου των διαρκών προϊόντων, την στιγμή που οι αντίστοιχες επιχειρήσεις μας παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν το λιανεμπόριο και την μικροεπιχειρηματικότητα δεσμευόμαστε ως Εμπορικός Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος της  Αιγιάλειας ότι θα συνεχίσουμε  να πιέζουμε μένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις που έχουμε δώσει στους συναδέλφους εμπόρους.

Εκ του συλλόγου