ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: “Ζητάμε από τον Υπουργό Εργασίας την παράταση των ασφαλίστρων στον ΟΑΕΕ”

Επιστολή προς τον  Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης  κ. Κατρούγκαλο Γεώργιο, την οποία κοινοποιεί και στον   Υφυπουργό κ. Χαϊκάλη Παύλο και στον Διοικητή του ΟΑΕΕ κ. Πετρόπουλο Αναστάσιο, απευθύνει ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιάλειας σχετικά με την παράταση ασφαλίστρων στον ΟΑΕΕ. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: 

– “Κύριε Υπουργέ,

Είναι γνωστά τα προβλήματα που ταλανίζουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από το κλείσιμο των Τραπεζών και την επιβολή περιορισμών κίνησης κεφαλαίων με αποτέλεσμα την αδυναμία ανταπόκρισης των επιχειρήσεων στις υποχρεώσεις τους.

Ένα από αυτά, είναι το θέμα της αδυναμίας καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ για το τελευταίο δίμηνο.

Θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι αυτή την στιγμή ο εμπορικός κόσμος στενάζει και σ’ αυτό έχει συντελέσει η έλλειψη ρευστότητας του καταναλωτικού κοινού αλλά και του φόβου που επικρατεί στην κοινωνία.

Εύλογα τίθενται ερωτήματα σχετικά με την λήψη μέτρων, μέτρων όμως ευνοϊκών που θα ανακουφίσουν τους επαγγελματίες, τους εμπόρους και κατ’ επέκταση τον εμπορικό κόσμο όπου θα τους οδηγήσουν στη βιωσιμότητά τους.

Καθημερινώς αναρωτιόμαστε,

-Αν εμείς ευθυνόμαστε για τα capital controls;

-Αν σ’ εμάς οφείλεται το γεγονός ότι η αγορά πασχίζει και δεν μπορούμε ν’ ανταποκριθούμε στις ασφαλιστικές μας υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες;

-Αν ο εμπορικός κόσμος θα πρέπει για πολλοστή φορά να επωμιστεί το βάρος των δυσβάσταχτων μέτρων;

-Αν σ’ εμάς πρέπει να καταλογιστεί το γεγονός ότι πλέον οι επιχειρήσεις μας δεν είναι υγιείς αφού αδυνατούμε να πληρώσουμε τις οφειλές μας έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους Θεσμούς με την λήψη και άλλων βάναυσων μέτρων που έπονται.

Γι’ αυτό το λόγο απαιτούμε η καταβολή εισφορών να έχει διάρκεια εξόφλησης δύο μηνών, καθώς μέσα σ’ αυτή την κατηφορική κατάσταση στην αγορά και ενόψει όλων των άλλων υποχρεώσεων που αντιμετωπίζουν οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες μέχρι το τέλος του μηνός, πολλοί από αυτούς δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στην καταβολή των τρεχουσών εισφορών τους προς τον ΟΑΕΕ.

Διεκδικούμε την παράταση της καταβολής των τρεχουσών εισφορών των συναδέλφων μας προς τον ΟΑΕΕ(του διμήνου Μαΐου-Ιουνίου όπου ήταν να πληρωθεί στις 31/07/2015), καθώς όπως άλλωστε γνωρίζετε αν ένας επαγγελματίας έχει και ρύθμιση λόγω οφειλής του χάνει το δικαίωμα της ρύθμισης του.

Όλοι εσείς πρέπει να κατανοήσετε ότι αγωνιζόμαστε καθημερινώς για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας και έχετε χρέος να μεριμνήσετε για την άμεση εφαρμογή των προτάσεων μας διότι είναι άδικο για κάτι που δεν ευθυνόμαστε να χάσουμε το δικαίωμα της ρύθμισης.

Δεν έχετε ακόμη συνειδητοποιήσει ότι οι έμποροι πλέον δεν αντέχουν σ’ όλα αυτά τα εξωπραγματικά μέτρα που ψηφίζετε συνεχώς;

Είναι καιρός ν’ αναδιαμορφώσετε την ζοφερή πραγματικότητα που μας οδηγήσατε και να την επαναπροσδιορίσετε βάζοντας φρένο και όχι λουκέτο και σ’ άλλες επιχειρήσεις.

Δεν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να εφαρμόσετε επιτέλους τις προτάσεις μας;

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας και την ενημέρωσή μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

H Πρόεδρος: ΜΑΡΘΑ ΣΚΟΥΝΤΖΟΥ

Ο Γεν. Γραμματέας: ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΜΑΣΗΣ