ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: “Διανύσαμε «μια χρονιά δύσκολη» σε όλα τα επίπεδα αγνοώντας τις παραφωνίες ορισμένων”

Σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν στη συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016, το Δ.Σ. εξέδωσε την παρακάτω ενημέρωση και αναφέρει:

  • “Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 στα γραφεία του Συλλόγου, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας. Ιδιαίτερα, σημαντική ήταν η προσέλευση των Μελών η οποία αντικατοπτρίζει την στήριξη στο πρόσωπο της Διοίκησης και συνάμα την αγωνία του εμπορικού κόσμου της Αιγιαλείας για τα τεκταινόμενα του κλάδου.

Η Γενική Συνέλευση έδωσε την ευκαιρία στην Διοίκηση να παρουσιαστεί και να εγκριθεί το έργο του Συλλόγου, δεδομένου ότι διανύσαμε «μια χρονιά δύσκολη» σε όλα τα επίπεδα και αγνοώντας τις παραφωνίες ορισμένων – άλλωστε πάντα θα υπάρχουν – κάναμε έναν αγώνα δρόμου, γνωστοποιώντας επιστολές αιτημάτων και παρεμβάσεων προς πάσα κατεύθυνση, σε τοπικό, περιφερειακό, κεντρικό επίπεδο και σε εκπροσώπους των εκάστοτε υπουργείων αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης-με στόχο να μη ακρωτηριαστεί η μικρομεσαία και πολύ μικρή επιχείρηση και εν γένει η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας.

Επιγραμματικά, με αιτήματά μας και συνεχείς παρεμβάσεις μας γνωστοποιήσαμε διεκδικητικά πλαίσια εφαρμογής για το ασφαλιστικό-φορολογικό-τραπεζικό-εργασιακό καθεστώς, όπως και ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Τέλος, πολλοί εκ των Μελών κατάθεσαν τις απόψεις-προβληματισμούς τους, αναφορικά με τα οξυμένα προβλήματα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις με κυριότερα θέματα την διεκδίκηση ενός σταθερού φορολογικού και ασφαλιστικού νομοθετικού πλαισίου, την ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς, την διεκδίκηση ενός σταθερού νομοθετικού πλαισίου γύρω από το στεγασμένο εμπόριο καθώς ο τζίρος του μικρομεσαίου εμπόρου αναλώνεται στα κρούσματα του παραεμπορίου, και τέλος θέματα σχετικά με τη διαμόρφωση του ωραρίου(Θερινού-Εορταστικού).

Ως Σύλλογος, επιλέξαμε να βαδίσουμε μια οδό δύσκολη-καινοτόμο θα μπορούσαμε να πούμε- παρεμβαίνοντας αιχμηρά στην εκάστοτε κυβερνητική πολιτική και αυτό διότι θεωρούμε την μικρομεσαία τάξη, το ουσιαστικό στήριγμα της οικονομίας. Κοιτάζοντας όχι το δέντρο – που κοιτούν ορισμένοι- αλλά το δάσος για να συλλάβουμε και να προλάβουμε την γενικότερη εικόνα της καταστροφής. Ωστόσο, πρέπει να τονίσουμε ότι οι παρεμβάσεις μας- όσον αφορά την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς μας σε τοπικό επίπεδο – υλοποιούνται με την προώθηση και την συνεργασία της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Έτσι, θα πρέπει να ενεργούμε με γνώμονα τι μπορεί πραγματικά να εφαρμοστεί στο τόπο μας!

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης είναι η «ισχύς εν τη ενώσει», το οποίο θα πρέπει να γίνει τρόπος σκέψης και λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα, τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε. Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε τους περισσότερους από τους στόχους μας για να διατηρήσουμε τη βιωσιμότητα της μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης”.

Η Πρόεδρος

Σκούντζου Μάρθα

Ο Γεν. Γραμματέας

Μαμάσης Σωτήρης