ΕΛΜΕ Β΄Αχαΐας: “Δημιουργία ενός ακόμη τμήματος στη Β΄ τάξη του 1ου Γυμνασίου Αιγίου”

To Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Β΄ Αχαΐας σε ανακοίνωσή του καλεί τον νέο ΔΔΕ  να προχωρήσει στη δημιουργία ενός ακόμη τμήματος στη Β΄ τάξη του 1ου Γυμνασίου Αιγίου τόσο για εκπαιδευτικούς λόγους, όσο και για λόγους που συνάδουν με την προστασία και τη διασφάλιση της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών και αναφέρει:

-“Σε λίγες μέρες θα ανοίξουν τα σχολεία με γονείς και εκπαιδευτικούς να αγωνιούν για τους όρους και τις προϋποθέσεις  αυτού του ανοίγματος και την Υπουργό με τις ανακοινώσεις της να επιτείνει τη σύγχυση θολώνοντας τα νερά για επικοινωνιακούς λόγους, αντί να θέτει την κατάσταση στις πραγματικές της διαστάσεις.

Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια και είναι απαραίτητη η λήψη μέτρων που θα διαφυλάσσουν την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και κατ’  επέκταση των οικογενειών τους.

Η μείωση του αριθμού των μαθητών  στους 15 ανά τμήμα είναι ένα από τα μέτρα που πρέπει γονείς και εκπαιδευτικοί να απαιτήσουν από το Υπουργείο. Σ αυτό συμφωνούν και οι ειδικοί επιστήμονες-λοιμωξιολόγοι ( Μόσιαλος, Λινού κλπ.) καθώς ανταποκρίνεται στο γενικό σχεδιασμό της τήρησης φυσικής απόστασης προς αποφυγή μόλυνσης.

Σε πλήρη αντίθεση με τα παραπάνω, το καλοκαίρι ο ΔΔΕ Αχαΐας με την Φ19/14228/16-7-2020 απόφασή του και ακολουθώντας κατά γράμμα την νομοθεσία, ξεχνώντας ή παραγνωρίζοντας την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα εξαιτίας της πανδημίας του covid-19 και  στην προσπάθειά του να ικανοποιήσει την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  για μικρότερο αριθμό τμημάτων και άρα λιγότερους εκπαιδευτικούς, αποφασίζει την μείωση   των τμημάτων στη Β΄ τάξη του 1ου Γυμνασίου Αιγίου από 4 σε 3 για έναν μαθητή (συνολικός αριθμός μαθητών 81 αντί 82 που δικαιολογούν τη δημιουργία ενός ακόμη τμήματος) .

Έτσι δημιουργεί τμήματα των 27 μαθητών και με την προοπτική αύξησης του αριθμού τους, καθώς εκκρεμούν οι μετεγγραφές μαθητών (υπάρχουν ήδη αιτήσεις) που γίνονται το Σεπτέμβριο. Στις διαμαρτυρίες του Διευθυντή του σχολείου για επανεξέταση του αριθμού των τμημάτων και με την υπενθύμιση της ύπαρξης στη σύνθεση της τάξης μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (πχ. φάσμα αυτισμού) απάντησε ότι τα τμήματα με τα οποία θα λειτουργήσει το σχολείο είναι αυτά που αναφέρονται στην απόφασή του.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Β΄ΑΧΑΪΑΣ καταγγέλλει την στάση του τέως ΔΔΕ που υπέγραψε την συγκεκριμένη απόφαση και καλεί τον νέο ΔΔΕ να επανεξετάσει τις συνθήκες και να προχωρήσει στη δημιουργία ενός ακόμη τμήματος στη Β΄ τάξη του 1ου Γυμνασίου Αιγίου τόσο για εκπαιδευτικούς λόγους, όσο και για λόγους που συνάδουν με την προστασία και τη διασφάλιση της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών”.