Ελεύθερη η είσοδος καταναλωτών στις επιχειρήσεις της Ένωσης Περιπτεριούχων

Από την Ένωση Καπνοπωλών Περιπτερούχων Παντοπωλείων Μίνι Μάρκετ Ψιλικών Αιγιαλείας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος Β’ Αρ. Φύλλου 5138 εφαρμόζονται έκτακτα μέτρα προστασίας για το σύνολο της Επικράτειας

Στο πλαίσιο αυτό, από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 6:00:

Οι εργαζόμενοι – εργοδότες στα σημεία μας που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης υποχρεούνται σε έλεγχο PCR ή rapid test δύο φορές την εβδομάδα.

Για την είσοδο των πελατών στα καταστήματά μας, Καπνοπωλεία, Περίπτερα, Ψιλικά, Παντοπωλεία (Μίνι Μάρκετ) και λοιπά καταστήματα Τροφίμων ΔΕΝ απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης, PCR ή rapid test.

Οι υπηρεσίες take away, delivery και εξυπηρέτησης drivethrough επιτρέπονται χωρίς την παραμονή πελατών στον εσωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων και χωρίς να απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού self-test.

Ως εξωτερικός (ανοικτός υπαίθριος) χώρος ορίζεται ο χώρος που βρίσκεται βρίσκεται εκτός οριογραμμής του κτιρίου που στεγάζεται το κατάστημα και είναι ανοιχτός από τουλάχιστον δύο (2) πλευρές. Δεν θεωρούνται κλειστές οι πλευρές του χώρου που φέρουν προστατευτικά από τον άνεμο ύψους μέχρι και ενός μέτρου και τριάντα εκατοστών (1,3) από το δάπεδο του χώρου. Πλευρά του ανοικτού υπαίθριου χώρου δεν θεωρείται η οροφή του, εφόσον υπάρχει.

Εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα για τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων εντός της επιχείρησης και η τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων του 1,5 μέτρου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γεώργιος Τσινάκης
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Παναγιώτης Γεωργακόπουλος