Εκκλησιασμός μαθητών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ιερωνύμου

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας στο πλαίσιο του προγράμματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ. Ιερωνύμου περί τελέσεως Θείας Λειτουργίας για τους μαθητές της Δ.Ε. της περιοχής μας πραγματοποίησε μέχρι στιγμής δύο Ακολουθίες για τους μαθητές των 2ου (7/12/2021) και 3ου Γυμνασίου (21/12/2021) στους ιερούς ναούς της Φανερωμένης και της Αγίας Άννης, Συνοικισμού Ν. Πλαστήρα, αντιστοίχως, στις οποίες χοροστάτησε και ο ίδιος ο Μητροπολίτης μας.

Με ευλάβεια και κατάνυξη παρακολούθησαντην θεία Λειτουργία οι μαθητές των Σχολείων συνοδευόμενοι από τις κ. Διευθύντριες (κ. Τσουρούτη και κ. Τσουρέκη) και τους καθηγητές τους και συμμετείχαν, αρκετοί εξ αυτών, στο Μυστήριο της θείας Ευχαριστίας.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ. Ιερώνυμος, αφού ευχαρίστησε τους δασκάλους και τους μαθητές για την προσέλευση και συμμετοχή τους στην ιερή αυτή πνευματική συνάντηση, εν συνεχεία απηύθυνε ζεστά λόγια αγάπης προς τους μαθητές προτρέποντάς τους να έχουν συνεχή πνευματική ζωή, να ζητούν την θεία βοήθεια και ενδυνάμωση στον καθημερινό τους αγώνα και να σέβονται εμπράκτως τους γονείς και τους δασκάλους τους, οι οποίοι διαρκώς και εναγωνίως αγωνίζονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα των παιδιών και μαθητών τους. Έκλεισε με πολύτιμες υποθήκες προς τους νέους μας για αγάπη, ταπείνωση, υπομονή κι επιμονή στους στόχους τους, σεβασμό στις μεταξύ τους σχέσεις και ακλόνητη πίστη  στον Κύριό μας, στον οποίο πάντοτε καταφεύγουμε για ενίσχυση και ενδυνάμωση στις δύσκολες ανθρώπινες στιγμές μας.

Στο τέλος τους προσέφερε μικρά αναμνηστικά δώρα (βιβλία, εικόνες) και έδωσε την ευλογία του ευχόμενος καλή πρόοδο και επιτυχία στη ζωή τους, ευλογημένη και καλλίκαρπη πνευματική πορεία, Θεοφώτιστη και Παναγιοσκέπαστη!

 

 

 Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως