‘Εκκληση Φαρμάκη προς τους πολίτες για τις φωτιές

Με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο fb, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας πριν 40 λεπτά περίπου, ενημερώνει ότι “η μεγάλη φωτιά εξακολουθεί να καίει στην Ηλεία” και κάνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ο κ. Φαρμάκης αναφέρει:

– “Η μεγάλη φωτιά εξακολουθεί να καίει στην Ηλεία.

Έκκληση στους συμπολίτες μας στις φλεγόμενες ζώνες αλλά και παντού, να είναι πολύ προσεκτικοί σήμερα το βράδυ και αύριο, που περιμένουμε μία ακόμα δύσκολη μέρα.Αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και διευκολύνουμε τις προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα καθώς και οι ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, κλπ) να αποφεύγουν τους εξωτερικούς χώρους και την έκθεσή τους στον καπνό.
Επίσης, έχουμε όλοι τα μάτια μας δεκατέσσερα και αν αντιληφθούμε το παραμικρό, ενημερώνουμε άμεσα την αστυνομία (100) ή την πυροσβεστική (199).

Και τέλος, δεν ξεχνάμε: Πρώτο μέλημα είναι η ανθρώπινη ζωή. Κανένα ρίσκο δεν αξίζει. Ακούμε τις οδηγίες των αρχών ασφαλείας και των ειδικών, συμμορφωνόμαστε με τα μηνύματα εκκενώσεων του «112».

Όσο είμαστε καλά, μπορούμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε!”