Εκδρομή στην Ιερά Μονή Οσίου Ποταπίου, Διάπλους της Διώρυγας της Κορίνθου Λίμνη Βουλιαγμένης, Καταρράκτες

 

Ένας μοναδικός συνδυασμός θρησκευτικού, τουρισμού και αναψυχής.

Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων διοργανώνει, μονοήμερη εκδρομή με πικ-νικ για όλες τις ηλικίες, την Κυριακή 9 Ιουλίου με ώρα αναχώρησης 7 π.μ. από τη Τρίγωνη Πλατεία στο Αίγιο και καλεί τα μέλη και τους φίλους του από όλη την Αιγιάλεια να συμμετέχουν σ’ αυτή τη ξεχωριστή εξόρμηση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

  • Αναχώρηση Κυριακή 9 Ιουλίου και ώρα 7.00 πμ. από την Τρίγωνη Πλατεία στο Αίγιο.
  • Επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Οσίου Ποταπίου – προσκύνημα. Το γυναικείο μοναστήρι βρίσκεται σε μία απότομη πλαγιά στα Γεράνεια Όρη πάνω από το Λουτράκι, σε πανοραμική θέση και σε υψόμετρο 700 μέτρων. Βρίσκεται σε κτιριακό συγκρότημα που αποτελεί επέκταση αρχαίου ασκητηρίου του 12 αι.
  • Στάση για καφέ.
  • Διάπλους της Διώρυγας της Κορίνθου (περίπου 1 ώρα και 30’). Η Διώρυγα έχει μήκος 6 χιλιομέτρων, ενώνει τον Κορινθιακό κόλπο με το Σαρωνικό και χωρίζει τη Στερεά Ελλάδα από την Πελοπόννησο. Η θέα από τα γαλάζια νερά προς τον ουρανό είναι μαγευτική. Θα απολαύσουμε αυτό το μεγάλο ανθρώπινο επίτευγμα. Ο διάπλους με κρουαζιερόπλοιο είναι μία μοναδική εμπειρία και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε με δέος το εκπληκτικό τοπίο και τα σμαραγδένια νερά του ισθμού.

 

  • Αρχαίο Ηραίο – Λίμνη της Βουλιαγμένης. Πικ-νικ, φαγητό, μπάνιο.
  • Καταρράκτες, Λουτράκι
  • Αναχώρηση για Αίγιο 7 μ.μ.

Η συμμετοχή είναι 16 €/άτομο (περιλαμβάνει την μετακίνηση με πούλμαν -ξενάγηση). Ο Διάπλους της Διώρυγας: 15 €/άτομο

Το πικνίκ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποδράσουμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας να ξεχάσουμε έγνοιες και προβλήματα και να χαρούμε τη φύση. Μαγειρέψτε λίγα πράγματα, πρόχειρα και εύκολα. Φτιάχτε μία λίστα με τα απαραίτητα που θα χρειασθείτε. Πάρτε μία μικρή κουβέρτα, γυαλιά ηλίου, καπέλο, αντηλιακό, παπούτσια περιπάτου (πεζοπορίας) και μπουφάν. Φροντίστε να μην έχετε μαζί σας βαριά πράγματα. Πικνικ σημαίνει άποψη. Βάλτε χρώματα στο γρασίδι. Πιάτα, ποτήρια, χαρτοπετσέτες. Όπως και οι αναμνήσεις μας.

           Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο έως την Παρασκευή 7 Ιουλίου καταβάλλοντας το αντίτιμο του εισιτηρίου. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία στα τηλέφωνα 694 420 8647 και 697 9531-919 Για κρατήσεις θέσεων καθημερινά στο κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων “FANTASY” Μητροπόλεως 24.