Εκδικάζεται σήμερα η έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του κ. Αμβροσίου

Eκδικάζεται από το πρωί έως και αυτή την ώρα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου η έφεση που έχει κατατεθεί κατά της αθωωτικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για τον Μητροπολίτη Kαλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο, μετά από μήνυση πολιτών που είχε υποβληθεί εναντίον του  για την ανάρτηση του Σεβασμιωτάτου  στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Υπενθυμίζουμε πως τον π. Μάρτιο ο  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. κ. Αμβρόσιος, είχε κριθεί αθώος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίο για την παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας, μετά από κείμενο που είχε δημοσιεύσει κατά των ομοφυλοφίλων που περιελάμβανε την περίφημη φράση «Φτύστε τους».

Η δίκη τότε ήταν μαραθώνια αφού είχε ξεκινήσει  λίγο μετά τις 11.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, ενώ διεξήχθη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Αυτή τη στιγμή η εκδίκαση της έφεσης βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ η αίθουσα έχει κατακλυστεί από πολίτες που συμπαραστέκονται στις δύο πλευρές, υπό την επίβλεψη ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους μάρτυρες υπεράσπισης του Σεβασμιωτάτου βρίσκονται τρεις Μητροπολίτες: ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας και ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης Γερμανός.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ