Εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Αίγιο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-Παράρτημα Αιγίου, τιμώντας και φέτος την 8η Μαρτίου- πραγματοποίησε με επιτυχία τις εξής εκδηλώσεις:

     α) Συνεστίαση, την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016, στο Κέντρο Refrain (Στράτος Βαρδάκης) στην Άκολη Αιγίου. Η εκδήλωση έγινε μέσα σε 8 ΜΑΡΤΗ ΕΓΕ ΝΑΙευχάριστο και φιλικό κλίμα και περιλάμβανε σύντομη ενημέρωση από την Πρόεδρο του παραρτήματος, κυρία Ουρανία Κοττά-Κακαβάνη, για το νόημα τις Ημέρας και τις σημερινές διεκδικήσεις των γυναικών καθώς και διασκέδαση με τραγούδι και χορό από την ορχήστρα του κέντρου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και το μέλος του Πανελλαδικού Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Λίτσα Γιαννοπούλου.

       β) Εργαστήριο βιωματικό με θέμα «Η διεκδικητικότητα, κόρη της αυτοεκτίμησής μας: τρόποι βελτίωσης». Το εργαστήριο έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα, την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 στο Γραφείο της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας. Συντονίστρια ήταν η Μαριλίνα Αναστοπούλου, η νεαρή Αιγιώτισσα ψυχολόγος, που κατάφερε με τον τρόπο της να ενεργοποιηθούν και να ξεδιπλώσουν απόψεις και βιώματα όλες οι συμμετέχουσες. Συζήτησαν αρχικά για τη σχέση της διεκδικητικότητας με την αυτοεκτίμηση και το πως η έλλειψη της δεύτερης επηρεάζει αρνητικά την πρώτη. Μέσα από συμμετοχικές και βιωματικές δραστηριότητες,  κατανόησαν το πώς «χτίζεται» και πως ενισχύεται η αυτοεκτίμηση καθώς και το πως αποκτάται η ικανότητα της διεκδικητικότητας. Αναλύθηκαν προσωπικά βιώματα μέσα από τα οποία κατανοήθηκε ο τρόπος που αποκτάται η ικανότητα υπεράσπισης των ατομικών δικαιωμάτων τους, πως χρειάζεται να εκφράζουν τις ανάγκες, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους τη στιγμή που τα νιώθουν με ειλικρίνεια και με τον κατάλληλο τρόπο. Συζητήθηκαν τέλος οι ακατάλληλες συμπεριφορές διεκδίκησης δικαιωμάτων, όπως ο θυμός ή η υποχωρητικότητα που συνοδεύεται από την αίσθηση της αδικίας. Όλες οι συμμετέχουσες αποχώρησαν ενδυναμωμένες, γεμάτες συναισθήματα και γνώσεις, με την υπόσχεση να βρεθούν πάλι σύντομα για να συνεχίσουν αυτό το πολύ ενδιαφέρον εργαστήριο, που τις βοηθά στην προσωπική και κοινωνική τους ζωή.

Το παράρτημα συμμετέχει επίσης στην διοργάνωση της Ημερίδας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο Μαστού & κλινική εξέταση από ειδικό χειρουργό, που θα γίνει την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέκος Μέγαρης, ώρα 19.00-21.00, από τη ΔΗΚΕΠΑ Αιγίου και το Σύλλογο Γυναικών για τον Καρκίνο Μαστού Ν. Αχαΐας ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ.