Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου από ΙΛΕΑ, ΔΗΚΕΠΑ και “Αχαϊκή Συμπολιτεία”

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΛΕΑ

« Τα δάνεια του Αγώνα του 1821  και οι αέναες  χρεώσεις  της  Ελλάδας»    

Η   ΙΣΤΟΡΙΚΗ- ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (ΙΛΕΑ),συµµετέχοντας στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής µας Παλιγγενεσίας, διοργανώνει  µια πολύ ε ν δ ι α φ έ ρ ο υσα  και   ά κ ρ ω ς    ε π ί κ α ι ρ η    διάλεξη , µε οµιλητή τον   Dr   ∆ηµήτρη  Σταθακόπουλο, ∆ιδάκτορα της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας-Οθωµανικής περιόδου µε θέµα:  « Τα δάνεια του Αγώνα του 1821 και οι αέναες  χρεώσεις  της  Ελλάδας»    Η  εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί  τη ∆ευτέρα, 23 Μαρτίου 2015,στις 7 το απόγευµα.,στην αίθουσα  του Πµευµατικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεως, «ΝΕΟΙ  ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» (οδός ∆.Πολυχρονιάδη, πίσω από την Πλατεία Αγίας Λαύρας). Το θέµα αφορά ΟΛΟΥΣ  µας.

 

Επετειακή εκδήλωση της ∆ΗΚΕΠΑ

Επετειακή εκδήλωση µε τίτλο “Ελπίς πατρίδος” και θέµα: “Τα προεπαναστατικά κινήµατα του 1821: σπόρος ανεξαρτησίας”, παρουσιάζει η ∆ηµοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (∆Η.Κ.ΕΠ.Α.) τη ∆ευτέρα 23 Μαρτίου στις 7.30 το απόγευµα στο ∆ηµοτικό Κινηµατοθέατρο “Απόλλων” στο Αίγιο, µε αφορµή την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Την επιµέλεια της εκδήλωσης έχουν αναλάβει το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου, ο Σύνδεσµος Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων και το Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

«Μνήμες του 21 από το Λόγγο»

Ο Πολιτιστικός και οικολογικός Σύλλογος «Αχαϊκή Συμπολιτεία» με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής μας παλιγγενεσίας, διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στις «Μνήμες του 21 από το Λόγγο», την Τετάρτη 25 Μαρτίου, ώρα 17.30, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Λόγγου.

Αξιοποιώντας αποτελέσματα πολύχρονων ερευνών και καταγεγραμμένες διηγήσεις συγχωριανών, θα παρουσιαστούν λαογραφικά στοιχεία , παραδόσεις, δημοτικά τραγούδια, ποιήματα, πρόσωπα και γεγονότα ξεχασμένα στο πέρασμα του χρόνου.