Αίγιο: Εκατοντάδες πιστοί στην Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  κ. Αμβροσίου τελέστηκε την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου η Ιερά Παράκλησις προς την Υπεραγία Θεοτόκο, με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφές που συνέβησαν στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό.

Στην Ιερά Παράκληση συμμετείχαν εκατοντάδες ευλαβών πιστών από το Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή, που ένωσαν τις προσευχές τους και παρακάλεσαν τον πανάγαθο Θεό, διά πρεσβειών της Παναγίας μας, να προστατεύει όλη την κτίση Του.

Λίγο πριν ξεκινήσει η λιτάνευση της Θαυματουργής Εικόνος τής Παναγίας Τρυπητής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας σε σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στα δυσμενή καιρικά φαινόμενα που έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να εμφανίζονται όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως. «Δυστυχώς, υψηλές θερμοκρασίες, πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί, νεροποντές παρατηρούνται ολοένα και περισσότερο σε όλον τον κόσμο… Όλα αυτά σημαίνουν πως η αποστασία του ανθρώπου από το θέλημα του Θεού κάνει τον Θεό να μας παιδαγωγεί και να μας λέγει να ξαναγυρίσουμε στην αγκαλιά Του. Όσοι, δε, είναι κάτω από την προστασία του Θεού δεν παθαίνουν τίποτε, ό,τι κι αν συμβεί ολόγυρά τους! Ο Θεός μάς δίδει μήνυμα πως προστατεύει όσους είναι δικοί του. Οι Ιεροί Ναοί είναι δικοί Του, όπως και τα προσκυνητάρια, αλλά και οι εικόνες! Και οι άνθρωποι που είναι δικοί Του προστατεύονται!», σημείωσε αρχικά ο σεπτός Ποιμενάρχης μας.

Και συνέχισε: «Μετανοήστε, εξομολογηθείτε, μεταλαμβάνετε των Αχράντων Μυστηρίων, μα πάνω απ’ όλα… αρπαχτείτε από το φουστάνι τής Παναγίας μας, όπως λέγει και ένας Αγιορείτης Μοναχός. Γι’ αυτό και σας ζητώ να κάνετε την Παναγία μητέρα σας και προστάτιδά σας, σκέπη και καταφυγή σας! Μάθετε να Της μιλάτε συνέχεια και να Την παρακαλείτε για οτιδήποτε σας απασχολεί… Εμείς, εδώ στο Αίγιο, έχουμε κραταιά προστασία την Παναγία Τρυπητή, που κάνει συνεχώς θαύματα στη ζωή των ευλαβών χριστιανών που Την επικαλούνται».

Και ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε ως εξής: «Στην Παναγία εναποθέτουμε όλες τις ελπίδες μας αλλά και τη ζωή μας γενικότερα. Ας Την αγκαλιάσουμε, λοιπόν, ας Την βάλουμε στην καρδιά σας πολύ ζεστά και να Της μιλάμε για οποιοδήποτε πρόβλημα έχουμε, καταφεύγοντας στην προστασία Της. Σας εύχομαι να νιώσετε το… χάδι της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία είναι σκέπη και προστασία όλων ημών!».

Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Τρυπητής, η οποία, ως γνωστόν, έχει μεταφερθεί στον Καθεδρικό Ναό λόγω των επικείμενων εργασιών ανακαίνισης του Ιερού Προσκυνήματος. Μέσω των οδών Μητροπόλεως, Μελετοπούλων, Βασιλέως Κωνσταντίνου και Παναγιωτοπούλων, η Θαυματουργός Εικόνα, συνοδεία της Φιλαρμονικής Αιγίου, ιερέων και πλήθους πιστών, επέστρεψε στον Καθεδρικό Ναό, όπου τοποθετήθηκε και πάλι στον Θρόνο Της.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ